Vágólapra másolva!
A Valencia négy éven belül a harmadik európai kupadöntőjére készülhet, miután a Villarreal elleni hazai 1-0-ás győzelmével bejutott a labdarúgó UEFA Kupa május 19-i göteborgi fináléjába, ahol ellenfele a Newcastle-t búcsúztató Olympique Marseille lesz. Az előző két alkalommal vereséget szenvedett a csapat, a Bajnokok Ligájában 2000-ben a Real Madridtól, 2001-ben pedig a Bayern Münchentől kapott ki.

"Rendkívül örülök ennek a győzelemnek, de a pontot még fel kell tennünk az i-re. Remélem, a mostani döntőben már szerencsénk lesz. Egyébként nehéz helyzetben vagyunk, hiszen még a bajnokságban is rendkívül kiélezett küzdelmet vívunk" - nyilatkozott Rafa Benitez, a hazaiak vezetőedzője.

"Gratulálunk a Valenciának, és sok sikert kívánunk neki. Nem vagyok csalódott, mert azzal, hogy az elődöntőig jutottunk, egy kiscsapat került fel Európa futballtérképére" - mondta Fransisco Garcia, a Villarreal szakvezetője, aki éppen a Valencia utánpótlásedzőjeként kezdte pályafutását.

Miután az Olympique Marseille hazai pályán 2-0-ra legyőzte az angol Newcastle Unitedet, és ezzel bejutott a május 19-i göteborgi döntőbe, a franciáknál mindenki Didier Drogbát élteti.

Az elefántcsontparti támadó először az első félidőben egy fantasztikus egyéni akció végén vette be Shay Given kapuját, majd alig tíz perccel a lefújás előtt egy gyönyörű kapáslövés révén volt eredményes.

"Didier ezen az estén bebizonyította, hogy méltán lett az év labdarúgója Franciaországban. Jelenlegi formáját tekintve Európa egyik legjobbja. Már csak a győzelemre koncentrálunk. Biztosan nehéz dolgunk lesz a Valencia ellen, de erőt meríthetünk abból, hogy még nem vesztettünk mérkőzést a mostani sorozatban" - mondta Jose Anigo, a hazaiak szakvezetője.

"Hősiesen küzdöttünk az egyenlítésért, ráadásul a második félidőben a helyzeteink is megvoltak. Sajnos a második gól után összeroppantunk. Gratulálok a csapatomnak, amely remek szezont tudhat maga mögött" - értékelt a vendégek legendás trénere, Sir Bobby Robson.