Vágólapra másolva!
Amennyiben nyer a Werder Bremen labdarúgócsapata a hét végén, két fordulóval a vége előtt megszerzi a német Bundesliga-aranyat. Lisztes Krisztián együttesének ehhez igazi bravúrra lenne szüksége, mivel szombaton a Bayern Münchennél vendégeskedik. Akár Spanyolországban is eldőlhet minden, de ehhez több feltételnek is teljesülnie kellene: amennyiben a Real és a Barcelona kikap, a Valencia viszont nyer, úgy Rafael Benítez együttese behozhatatlan előnyre tesz szert.

Komoly izgalmakat tartogat a Bundesliga 32. fordulója, a hét végén ugyanis eldőlhet a bajnoki cím is. Ehhez az szükséges, hogy a Werder Bremen Münchenben, a Bayern ellen nyerjen. Elvileg nem lehetetlen vállalkozás, de mivel a bajorok három pont megszerzésével az aranyérem közvetlen közelébe kerülnének, nagy csatára van kilátás. Más kérdés, hogy 2000 májusában sikerült utoljára nyerni az Olimpiai-stadionban a Werder ellen.

A Bayernben Sagnol, Scholl, Rau és Zickler még mindig hiányzik, Kuffour, Robert Kovac és Deisler viszont már minimum kispados lesz. A vendégeknél az eltiltott Ümit és a sérült Lisztes hiányát megérezheti a csapat, de Ernst letöltötte már sárga lapos pihenőjét (kis is szorítja Lagerblomot a kezdőből), s Ismael is helyet kaphat a legjobbak között.

Hamburgban futhat be a dobogóra végleg a Stuttgart, bár nem szokása a sváboknak az északi városban jól szerepelni, utoljára 1996-ban tudott győzni a VfB (0-4). Szabics szereplése ismét előtérbe kerülhet, Bordon mellett Kuranyi is begyűjtötte ötödik sárga lapját, Streller pedig sérült. Így aztán Cacau párja a kezdőben várhatóan a magyar támadó lesz. Ami érdekesség: teljesen hasonló mérleggel bír a két csapat (a Hamburg otthon, a Stuttgart idegenben ért el 9 győzelmet és 3-3 döntetlent, illetve vereséget).

A Herthához a Dortmund látogat, sok lehetősége már nincs a berlinieknek, ha meg akarják ragadni a bennmaradás szalmaszálát, akkor az élcsapatok közül legrosszabb idegenbeli mérleggel rendelkező Borussia ellen pontot kell rabolniuk. A hazaiaknál Friedrich és Bobic ugyan letöltötte penzumát, ám most Niko Kovac Fathi és Rehmer nem játszhat, ők kiegészülve a sérült Van Burik, Reina, Hartmann trióval nagy vérveszteségnek számítanak. Vendégrészről Wörns és Addo hiányzik.