Vágólapra másolva!
A kiesés elöl menekülő Celta Vigo Edu góljával 1-0-ra verte a Barcelonát a spanyol bajnokság harminchatodik fordulójának nyitómérkőzésén, ezzel megszakadt a katalán gárda tizenhét mecces veretlenségi sorozata.

Húsz percig nem sok minden történt, ami legalábbis fura, tekintve, hogy a Celtának a bennmaradás, a Barcelonának a második hely megszerzése miatt volt fontos a mérkőzés. Az első helyzet Caceres előtt adódott, a hazaiak hátvédje azonban közelről fölé lőtt egy szöglet után. A félidő vége előtt felpörögtek az események, előbb Velasco mutatott be egy szólót, melynek végén lemaradtak a beadásról a társak, majd egy jobbról belőtt labdát Mostovoj készített le Edunak, aki tizenkét méterről ballal a jobb sarokba helyezett.

A második játékrész Barca-fölénnyel indult a katalánok azonban nem tudtak komolyabb helyzetet kidolgozni, nem úgy a Celta, amely Edu buktatása után tizenegyeshez jutott, Luccin flegma gurítását azonban Víctor Valdés a kapufára tolta. A hetvenötödik percben tornázatta meg először a Barcelona Cavallerót, a vigóiak argentin kapusának Van Bronckhorst bombájánál kellett nagyot védenie. Öt minutummal a rendes játékidő vége előtt Juanfran góltól mentette meg csapatát, amikor Saviola emelését a gólvonalról fejelte ki. A szöglet után Luis Enrique próbálkozott, megpattanó lövése azonban elhalt Cavallero ölében, így maradt a Celta-előny, és ezzel megszakadt a Barcelona tizenhét mérkőzést számláló veretlenségi sorozata.

Primera División, 36. forduló:
Celta Vigo - Barcelona 1-0 (1-0)
gól:
Edu (43.)

Real Madrid - Mallorca 2-3 (1-3)
gól:
Pavon (17.), Figo (51., 11-esből), illetve Eto'o (11., 37.), Campano (43.)