Vágólapra másolva!
Közel húszezer szurkoló várta a brémai repülőtéren szombat este a Münchenből bajnokként hazatérő Werder Bremen futballistáit, köztük Lisztes Krisztiánt. A magyar válogatott középpályás különösen büszke lehet a bajnoki aranyéremre, hiszen sérüléséig csapata összes bajnokiján - harminc találkozón - kezdőként lépett pályára. Mint azt Lisztes az [origo]-nak elmondta, a Bayern München játékosai és vezetői is rendkívül elegánsan viselték a vereséget, s hűtött pezsgővel köszöntötték az új német bajnokcsapatot.

- Miként bírta a műtött lába az "ünnepi terhelést"?
- Noha gyakran volt veszélyben a műtött térdem a tömegben, de azért szerencsére sikerült megúsznom az "ütközéseket" a boldog szurkolókkal. Szombaton este legalább húszezer ember várt bennünket a brémai repülőtéren, majd rendőri felvezetéssel egy étteremben közös vacsorával ünnepeltük a bajnoki címet. Az előkészületlenségre jellemző, hogy a feleségeinket sem tudtuk magunkkal hozni, akkora volt a zsúfoltság a repülőtéren, ahonnan gyorsan kimenekítettek bennünket. A buliról csak annyit, hogy bár én a lábam miatt korábban eljöttem a vacsoráról, de kapusunk, Reinke délután öt órakor kelt fel vasárnap.

- Schaaf edző önnek is külön gratulált?
- Igen, nekem is külön megköszönte az egész évi teljesítményt, pedig ő aztán tényleg nem egy szószátyár típus. Egyébként a müncheni meccs hajrájában én is lementem a kispadhoz, mert ott akartam ünnepelni a nagy sikert, s az utolsó húsz perc már különben is szenzációs hangulatban telt.

- A Bayern vezetői és játékosai hogyan viselték a vereséget?
- Példamutató eleganciával. Elsőként Uli Hoeness menedzser, majd Karl Heinz Rummenigge jött oda Thomas Schaafnak gratulálni, majd több palack behűtött pezsgőt küldtek be a bajorok az öltözőnkbe. A 70. percben, 3-1-es vezetésünknél ráadásul megjelent az Olimpiai-stadion eredményjelzőjén, hogy "Köszöntjük az új német bajnokot!". Ez annak tükrében még inkább elismerésre méltó, hogy a Bayern vezetői az elmúlt héten sportszerűtlenséggel vádolták az általunk az elmúlt körben legyőzött Hamburg játékosainak a hozzáállását.

- A müncheni drukkerek mit szóltak a Werder-aranyhoz?
- Nem csupán a vezetők és a játékosok, hanem a szurkolók is sportszerűen fogadták az eredményt, az egyik Bayern-mezes fiatal például a dresszére kért tőlem aláírást, hogy a legfrissebb német bajnok tagjától legyen autogramja. Közben azért Thomas Schaaf edző és Klasu Allofs menedzser már ruhástul megfürdött az öltöző medencéjében, miután a játékosok bedobták oda őket, az igazi bulira azonban a hét végén kerül sor, amikor egész Bréma bennünket ünnepel majd.

Bánki József

[origo]