Vágólapra másolva!
Az utolsó fordulóban dől majd el az ezüstérem sorsa a német labdarúgó-bajnokságban, miután a 33. körben a Stuttgart  - Szabics Imre két találatának köszönhetően - 3-1-re verte a Bayern Münchent, s egy pontra megközelítette a bajor sztárcsapatot. Hazai pályán tragikomikus, 6-2-es vereséget szenvedett a Werder Bremen, a fásult bajnokot a Leverkusen leckéztette meg alaposan. A Hertha matematikailag is bennmaradt.

Az ezüstérem szempontjából létfontosságú mérkőzést vívott egymással a Stuttgart és a Bayern München, s az első félidő Szabics Imre parádés játékát hozta. A bajorok Santa Cruz és Makaay révén még az első negyedórában próbáltak veszélyeztetni, ám a 19. percben Szabics először villant, s máris vezetett a hazai együttes (1-0).

A 36. percben Heldt hozta helyzetbe magyar csatárt, aki 17 méterről lőtt, Kahn ujjheggyel piszkálta ki a labdát a léc alól. A 38. percben Szabics ismét távoli lövéssel próbálkozott, sikertelenül, a játékrészt pedig Bordon 30 méteres szabadrúgása és Kahn öklözése zárta le.

A második játékrészből hét perc telt el, amikor folytatódott a Szabics-show: ismét Heldt adott remek labdát a támdónak, aki nyolc méterről kettőre növelte a Stuttgart előnyét (2-0). Sőt, hogy a "kanadai táblázaton" is remekeljen, két perccel később kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kuranyit (3-0).

A 77. percben Pizarro gólja már valóban csak szépítésként hatott (3-1), győzelmével a Stuttgart egy pontra megközelítette a Bayernt, az ezüstérem sorsa így az utolsó fordulóban (Bayern München - Freiburg; Leverkusen - Stuttgart) dől el.

Magath egyelőre marad
A Stuttgart és a Bayern vezetői megegyeztek: csak a bajnokság után kezdenek tárgyalásokat Felix Magath vezetőedzőről. A bajor sztárgárda azt szeretné, ha a következő idénytől Magath foglalná el Ottmar Hitzfeld helyét a kispadon. "Az utolsó forduló után egyeztetünk az elképzelésekről" - mondta Erwin Staudt, a Stuttgart elnöke, és egyben cáfolta, hogy négymillió eurót kérnének a trénerét, akinek 2005. június 30-ig szól a szerződése. Az elnök hozzátette: ő abból indul ki, hogy Magath marad Stuttgartban, mivel a szakember szeretné folytatni az elkezdett munkát. (MTI)


A 7. percben egy hosszú indításra Reinke kapus teljesen feleslegesen, s ami még nagyobb hiba, rossz ütemben futott ki, Berbatov okosan elvitte mellette a labdát, majd Francához passzolt, akinek nem okozott gondot a tizenhatoson belülről az üres kapuba lőnie (0-1).

Fel sem ocsúdtak a hazaiak, jött az újabb gól: Berbatov ezúttal a jobb oldalon kapott labdát, középre passzolt, Franca azonban lövés helyett hanyagul balra pöckölt, az érkező Bierofka a bal felsőbe bombázott (0-2). Ailton harmadik ziccerét követően "érett" az újabb vendégtalálat, ám a 18. percben Ramelow csak kapufáig jutott. Három perccel később Franca már nem hibázott (0-3).

A második félidőt pazarul kezdte a hazai csapat: az 50. percben Krstajic fejesből szépített, három perccel később Ailton pimasz pöcköléssel egyre faragta a hátrányt. Hogy ne legyen teljes a hazai lelkesedés, Franca a 61. percben már harmadik találatát szerezte (2-4).

Négy perc múlva végleg összeesett a Werder, Babic előreívelése olyan üresen találta Berbatovot, mintha egy préri közepén álldogálna, s nem futballpályán, s ha már így történt, okosan a kapuba csúsztatott (2-5). A 80. percben a cserecsatár Neuville a jobb felső sarkot tesztelte (2-6), bebiztosítva az újdonsült bajnok csúfos vereségét

Bundesliga, 33. forduló:
Hannover - Wolfsburg 0-0

Schalke - Kaiserslautern 4-1 (3-0)
gól:
T. Reuter (2., öngól), Sand (24., 68.), Vermant (34., büntetőből), illetve Altintop (56.)

Dortmund - Mönchengladbach 3-1 (2-1)
gól:
Ewerthon (15.), Dede (45.), Koller (83.), illetve Ulich (10.)

1860 München - Hertha 1-1 (1-0)
gól:
Costa (5.), illetve Madlung (82.)

Köln - Rostock 4-0 (1-0)
gól:
Podolski (45., 59. - az elsőt büntetőből), Sinkala (56.), Lottner (89.)
kiállítva: K. Madsen (45., Rostock)

Werder Bremen - Leverkusen 2-6 (0-3)
gól:
Krstajic (50.), Ailton (53.), illetve Franca (7., 21., 61.), Bierofka (12.), Berbatov (65.), Neuville (80.)

Stuttgart - Bayern München 3-1 (1-0)
gól:
Szabics (19., 52.), Kuranyi (54.), illetve Pizarro (77.)

Freiburg - Hamburg 0-0
kiállítva:
Fukal (77., Hamburg)

Frankfurt - Bochum 3-2 (2-1)
gól:
Preuss (13.), Puljiz (19.), Amanatidisz (51.), illetve Hashemian (30.), Wosz (49.).

Bundesliga: Magath és Hitzfeld párharca/sport/focivilag/20040514topliga.html?pIdx=1