Vágólapra másolva!
Az utolsó fél órában tíz emberrel játszó Újpest Tóth Norbert 11-es góljával győzött Siófokon, ezzel a Balaton FC elé került a tabellán. A Debrecen meglepetésre hazai pályán kapott ki a Soprontól. Az alsóházban egyaránt 3-2-re nyert a Győr és a ZTE, a Pécs a hosszabbításban elért büntetővel mentett pontot a Videoton ellen.

Arany Ászok Liga, 29. forduló, felsőház:
Balaton FC - Újpest FC 0-1 (0-0)
Siófok, 5000 néző
vezette: Dubraviczky
Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László - Juhász, Vörös, Kovács P. (Usvat 73.), Kőrösi (Sallai 73.) - Csordás, Sitku
Újpest FC: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek (Feczesin 84.), Erős (Cseri 91.), Farkas, Tóth N. - Bükszegi, Rajczi (Polonkai 83.)
gól: Tóth N. (69., 11-esből)
kiállítva: Bükszegi (60.)
sárga lap: Radics (25.), Kovács P. (38.), Sallai (84.), illetve Vanczák (39.), Tamási (75.), Simek (84.)

5. perc: szöglet után Tamási fejelt a hálóba, de a bíró lökés miatt érvénytelenítette a gólt.

11. perc: Farkas gurított egy bal oldali szabadrúgást Vanczák elé, aki 18 m-ről lőtt, labdáját Csernyánszki lábbal hárította, a labda Tóth N. elé került, akinek ismétlését szintén lábbal védte a siófoki kapus.

24. perc: Csordás térült-fordult a vendégek ötösének sarkán, lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot.

28. perc: Tóth N. 18 m-es lövése a felső lécet találta el.

60. perc: a siófoki 16-oson belül Bükszegi ütötte meg Lászlót, amiért a játékvezető kiállította az újpesti játékost.

63. perc: Simek kapott ajándékba labdát a hazai védőktől a 16-oson belül a jobb oldalon, néhány métert vezette a labdát, középre centerezett, Rajczi viszont 5 m-ről mellé sarkallt.

68. perc: Kovács P. szöktette Sitkut, aki két védő között kilépett, majd 15 m-ről a bal sarokra lőtt, de Vlaszák bravúrral védett.

69. perc: Kuttor és Tóth N. ütközött a hazai 16-oson belül, Dubraviczky pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Tóth N. értékesítette, aki a jobbra mozduló Csernyánszki mellett a bal sarokba rúgta a labdát (0-1).

90. perc: Hegedűs 20 m-es szabadrúgását védte Vlaszák.

A szép számú nézősereg előtt küzdelmes, jó színvonalú mérkőzést játszott a két csapat. Kezdés után az újpestiek kerültek mezőnyfölényben, de helyzetek itt is, ott is kialakultak. A második félidő még jobb játékot hozott, mint az első. Újpesti rohamokkal indult, Bükszegi kiállítása után viszont feljöttek a hazaiak, de végül egy 11-es eldöntötte a találkozó sorsát, amelyet mindkét csapat megnyerhetett volna.