Vágólapra másolva!
Michael Ballack vezérletével 4-1-re győzött a Bayern München a Győri ETO ellen, a zöld-fehérek századik születésnapja alkalmából rendezett barátságos mérkőzésen.

Barátságos mérkőzés
Győri ETO-Bayern München 1-4 (0-2)
Győr, 21 ezer néző
vezette: Sowa
Győr: Sebők (Krass, 46.) - Regedei (Vlajic, 46.), Stark, Kartelo (Nagy T., 78.), Makra - Horváth R. (Jäkl 78.), Böjte (Varga G., 71.), Varga Z. (Oross, 59.), Peric (Németh N., 59.) - Nicsenko (Balás, 71.), Priskin (Nyilas, 46.)
Bayern: Rensing - Sagnol (Ochs, 70.), R. Kovac, Linke (Fink, 70.), Hargreaves - Deisler, Jeremies (M'Bock, 70.), Ballack, Trochowski - Makaay (Pizarro, 46.), Santa Cruz
gól: Nicsenko (62.), illetve Ballack (4., 55.), Makaay (20.), Santa Cruz (66.)

Jól kezdett a Győr, Peric beívelését Sagnol rossz helyre fejelte, Nicsenko pedig 10 méterről beleszúrt a labdába, ami a kapu felett hagyta el a játékteret. Két perccel később ismét az ukrán csatár próbálkozott, de ballábas lövését fogta Rensing. A Bayern a negyedik percben jutott el először a győri kapuig, de akkor egyből gólt ünnepelhettek a németek, Deisler jobb oldali szögletét ugyanis Ballack az ötösről, Horváthot megelőzve fejelte a hálóba (0-1).

Próbálkozott a Győr, Makra labdája után Peric cselezte ki Hargreavest, majd tizenhatról lőtt, de ballábas kisérletét fogta Rensing. Majd Makra driblizett a bajorok tizenhatosánál, de a szóló végén ballal erőtlenül melléspiccelt. A huszadik percben Sagnolt senki nem támadta, így kényelmesen hozhatta fel a labdát a jobb oldalon, pontosan ívelt középre, ahol Makaay a bámészkodó Böjte mellől a bal sarokba bólintott (0-2). Válaszolhatott volna a hazai csapat, de hiába rajzolta a labdát Nicsenko fejére Peric, a szőke támadó hat méterről melléfejelt.

A félórához közeledve Jeremies rontott a müncheniek helyzetkihasználásán, mikor a Santa Cruztól visszakapott labdát ballal a bal kapufa mellé terelte. A paraguayi aztán már csak magát szidhatta az újabb kimaradt lehetőségnél, Deisler beadását Makaay készítette le fejjel a csatártársnak, aki ballal eltörte a labdát.

Forrás: [origo]
Matthäus kapitány is ellátogatott Győrbe Forrás: [origo]

A második félidő kisebb közjátékkal kezdődött, a pirotechnikai bemutatót tartó német drukkerek ugyanis összetűzésbe keveredtek a biztonsági emberekkel. Szerencsére ezután inkább a pályán lévő eseményekkel foglalkoztak a nézők, Sagnol emelése például egész mutatósra sikeredett, de a csereként beállt Krass kitolta. Ismét a francia hátvéd aktivizálta magát, visszagurítását azonban Jeremies egy igazítás után fölétűzte. Ballack már nem volt ilyen jótékony, a Kahn távollétében csapatkapitánnyá avanzsáló karmester egy lövőcsel után huszonhárom méterről ballal lőtt, és a játékszer a győri kapu bal sarkában pihent meg (0-3).

Nyilas hasonló távolságból próbálkozott a túloldalon, hatékonyságban azonban messze elmaradt Ballack mögött, aki a középkörből is bátran vállalkozott, de ívelése mellészállt. A hatvankettedik percben hazai gólt ünnepelhetett a közönség, Nyilas-Böjte akció futott a jobb oldalon, utóbbi beadását pedig Nicsenko az ötösről a kapu közepébe terelte (1-3). Négy perccel később megint villant a Bayern, Ballack a két gól után ezúttal gólpasszt jegyzett, átadását Santa Cruz gurította el Krass mellett (1-4).

Nem sok hiányzott az ötödikhez sem, tíz perccel a lefújás előtt Hargreaves tekert be oldalról egy szabadrúgást, és Krass csak a léc segítségével tudott hárítani. Balásnak sem volt szerencséje a müncheni kapu előtt, mert hiába került ügyesen helyzetbe, a jobb kapufát trafálta telibe. Az utolsó percben a nézők vastapssal búcsúztatták a csapatokat, a Győr jól küzdött, a Bayern pedig félgőzzel is simán nyert egy remek hangulatú gálamérkőzésen.