Vágólapra másolva!
A Ferencváros újra vezeti az Arany Ászok Ligát, miután a zöld-fehérek változatos és paprikás hangulatú mérkőzésen 3-2-re győztek a Balaton otthonában, míg a 30. forduló előtt listavezető Újpest csak döntetlent ért el Sopronban. Mészöly Géza csapatát a Debrecen is megelőzte, amely az MTK otthonából hozta el a három pontot. Az alsóházban a Békéscsaba a Győrt, a Videoton a ZTE-t verte, a Haladás pedig ikszelt a Péccsel hazai pályán.

Külföldről hoznak bírót az Újpest-Fradira

Arany Ászok Liga, 30. forduló, felsőház:
Balaton FC - Ferencvárosi TC 2-3 (2-1)
Siófok, 4500 néző
vezette: Kassai
Balaton: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László - Vörös, Juhász, Virág, Kőrösi - Csordás (Bajevski 75.), Sitku (Kovács 79.).
Ferencváros: Szűcs - Vukmir (Bognár 68.), Botis, Gyepes - Leandro, Lipcsei, Kapic (Sasu 46.), Rósa D. - Gera, Penksa (Sowunmi 59.) - Tököli.
gól: László (35.), Sitku (40.), illetve Lipcsei (15.), Sasu (79.), Leandro (81.)
sárga lap: Juhász (29.), Kőrösi (73.), Kovács P. (89.), illetve Rósa D. (30.), Botis (53.), Tököli (78.)
piros lap: Pintér Attila (edző, 86.), Tököli (a mérkőzés után)

6. perc: Leandro lőtte be a labdát balról a 16-os sarkáról a kapu elé, a berobbanó Tököli Kuttor szorításában 5 méterről a jobb kapufa mellé továbbított.

15. perc: Penksa ment el a bal oldalon, visszagurított Gerának, aki a 16-os vonaláról a labdát az érkező Lipcsei elé tette, a válogatott középpályás pedig futtából, 17 m-ről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

35. perc: 30 méterről, balról a térfél közepéről lőtt László, labdája elsuhant a 16-oson belül álló játékosok lába mellett illetve alatt, majd a kapu bal sarkában kötött ki (1-1).

A Vasas is feljutott
Az NB I B 32. fordulójában a Vasas legyőzte a Bodajk együttesét, így a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül feljutott az NB I-be.
Eredmények:
BKV- Honvéd 1-3
Dabas - Ny.háza 3-4
Bodajk - Vasas 0-2
Pápa - K.vár 2-1
Kecskemét - DVTK 0-0
Tatabánya - B.gyarmat 1-1
Vác - D.újváros 1-4
Szeged - REAC 2-5
Szolnok - Hévíz 9-1
Az élcsoport: 1. Bp. Honvéd 72 pont - már bajnok, 2. Kaposvár 60, 3. Bp. Vasas 60, 4. Diósgyőr 54. (A Honvéd, a Kaposvár és a Vasas már feljutott az NB I-be.)
40. perc:

79. perc: jobb oldali beadás után Sasu 15 méterről ollózva szép gólt lőtt (2-2).

81. perc: Leandro a 16-os bal sarkáról remekül csavart a bal felső sarokba, Csernyánszkinak esélye sem volt hárításra (2-3).

86. perc: a folyamatosan reklamáló Pintér Attilát, a vendégek edzőjét a játékvezető elküldte a kispadról.

91. perc: Kuttor 6 méterről a kapufára fejelt.

Álmosan kezdtek a hazaiak, a Ferencváros vezető gólja viszont éppen a vendégeket altatta el, így a játékrész vége előtt fordítottak a siófokiak. A második félidőben mezőnyfölénybe került az FTC, folyamatosan vezette támadásait, és ezek eredményeként két perc alatt kiharcolta a győzelmet, illetve megszerezte a vele járó értékes pontokat.

Kassai Viktor jelentésében - az ftc.hu szerint - az szerepelt, hogy a bíró azért küldte a lelátóra Pintér Attilát, mert a vezetőedző "nem megfelelő hangnemben beszélt a negyedik játékvezetővel". Ezenkívül az olvasható a jelentésben, hogy a lefújás után a bíró kiállította Tököli Attilát is, mert a csatár megengedhetetlen hangnemben bírálta a játékvezetőt.

[origo]/(MTI)