Vágólapra másolva!
A bajnokságok vége felé közeledve naponta rengeteg átigazolási pletyka lát napvilágot, a találgatások közül kettő most realizálódott, Walter Samuel ugyanis a Rómából a Real Madridhoz, Martin Laursen a Milantól az Aston Villához igazolt.

Samuel, az AS Roma argentin válogatott védője ötéves szerződést kötött a Real Madriddal, így a következő szezontól már a spanyol együttesben szerepel. "Mindenben megállapodtunk a római vezetőkkel, így mostantól Samuel lehet a védelmünk legbiztosabb pontja. Rutinjával rengeteget segíthet a fiatalabb játékosoknak, hiszen a posztján a világ egyik legjobbja" - nyilatkozta Jorge Valdano, a madridiak sportigazgatója.

A két klub nem hozta nyilvánosságra a 26 éves csillag vételárát, de a Marca című spanyol sportnapilap értesülései alapján a súlyos anyagi válságban szenvedő olaszok 22 millió eurót kasszíroznak érte. Samuel 2000-ben a Boca Juniorstól igazolt az "örök városba", ahol a következő évben bajnoki címet szerzett.

Egy másik védő is távozik Olaszországból, Martin Laursen, az AC Milan dán válogatott védője ugyanis az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Aston Villához igazolt. A 26 éves játékosért - aki három évre kötelezte el magát, és már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon kell túlesnie - hárommillió fontot fizet a birminghami klub. Várható volt, hogy Laursen távozik az olasz bajnoktól, hiszen ebben a szezonban mindössze 26-szor kapott játéklehetőséget, ebből 12 alkalommal csak csereként lépett pályára, ráadásul a milánói együttes leszerződtette a holland válogatott védőt, Jaap Stamot is.