Vágólapra másolva!
Rajczi Péter 20. percben rúgott góljával az Újpest 1-0-ra nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 31. fordulójának záró mérkőzésén, s így egy pontra megközelítette a listavezető Debrecent az utolsó kör előtt. A vendég zöld-fehérek kétpontos hátránnyal a harmadik helyről várják a bajnokság csütörtöki zárását, amikor is a Loki az Üllői útra, az Újpest pedig az MTK otthonába látogat.

Az utolsó forduló párosítása

Arany Ászok Liga, 31. forduló, felsőház:
Újpest FC - Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 8526 néző
vezette: Trivkovic (horvát)
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Erős, Farkas - Simek (Németh T. 87.), Polonkai (Cseri 83.), Tóth N. (Bánka 89.) - Rajczi.
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Botis, Gyepes - Rósa D., Lipcsei, Kapic (Penksa 36.), Leandro - Sowunmi (Nógrádi 62.), Sasu, Gera.
gól: Rajczi (20.)
kiállítva: Botis (88.)
sárga lap: Juhár (33.), Polonkai (51.), Erős (85.), illetve Leandro (29.), Gera (32.), Botis (65., 88.)

18. perc: Gera futott el mindenki mellett a bal oldalon, majd óriási helyzetben rosszul találta el a labdát, így Vlaszák könnyedén hárította 10 méteres lövését.

19. perc: Tóth jobb oldali szögletét Tamási a jobb kapufára fejelte.

20. perc: Rajczit ugratták ki a ferencvárosi védők között, s a fiatal újpesti csatár 12 m-ről, a keresztléc érintésével a bal felső sarokba emelt (1-0).

26. perc: Gera bal oldali beadását Rósa 5 méterről a bal kapufára lőtte.

45. perc: Tóth jobb oldali szöglete után Polonkai 8 méteres lövését a jobb oldali kapufánál álló Rósa D. a gólvonalról fejelte ki.

47. perc: Tóth bal oldali beadását Polonkai 10 méterről a bal kapufára fejelte.

88. perc: Botis lerántotta a kiugró Farkast, ezért Trivkovic játékvezetőtől megkapta a második sárga, s az ezzel járó piros lapját.

Az első negyedóra a tapogatózás jegyében telt, egyik csapat sem mert kinyílni. A 15. perctől azonban az Újpest mezőnyfölénybe került, s ezt hamar kihasználta. A folytatásban is a hazai együttes irányította a játékot, de a Ferencvárosnak is voltak lehetőségei, ám azok kimaradtak, így az Újpest megérdemelten, egygólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban sem változott a játék képe, ugyanis a hazaiak diktálták a tempót és irányították a játékot, míg a vendégek erejéből csak kósza ellentámadásokra futotta. Az élvezetes és izgalmas mérkőzést azért tudta megnyerni a lila-fehér gárda, mert csapatában több egyéni jó teljesítmény akadt.

Mészöly Géza (Újpest): "A mai győzelem a csapategység diadala volt. Az utolsó 15 percre elfáradtak a fiúk, ezért akkor már csak arra törekedtünk, hogy gólt ne kapjunk, s azt is hibátlanul oldottuk meg. A játékosok hatalmas szíve segítette át a holtpontokon az együttest."

Pintér Attila (Ferencváros): "Nagyon jó mérkőzést játszottunk. 0-0-nál óriási helyzetet hagytunk ki, s egy bajnoki címre pályázó együttesnek ilyen hibát nem szabad elkövetnie. A játékosok ettől függetlenül mindent megtettek a siker érdekében, de ezúttal ez kevésnek bizonyult. Az utolsó mérkőzésen mindenképpen nyernünk kell, ám sajnos már nem a saját kezünkben van a sorsunk."