Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga utolsó, 32. fordulójának két, a bajnoki címről döntő mérkőzése, az MTK-Újpest (Puskás Ferenc-stadion) és a Ferencváros-Debrecen találkozó csütörtökön 21.30-kor kezdődik. A késői kezdés miatt éjfélig különmetró szállítja a szurkolókat.

Az Újpestet képviselő Sallói István ügyvezető igazgató arról számolt be, hogy felmérik az igényeket, és aztán döntenek a drukkerek utaztatásról, amelyhez a Magyar Labdarúgó Liga anyagi segítséget nyújt. Szieben László ligaelnök viszont bejelentette, hogy a Stadionok és a Népliget megállótól éjfélig különmetró viszi majd a szurkolókat.

A másik találkozót illetően kiderült: a hajdúsági fővárosból érkező akár hétezer szurkoló is felutazott volna a Ferencváros elleni bajnokira, a Loki hívei azonban csak az Üllői úti stadion vendégszektorát megtöltő 1270 jegyet kapták meg, amelyet húsz perc alatt elkapkodtak a pénztárban.

A DVSC-drukkerek számára keserves információ, hogy a klub elöljáróinak nem sikerült megegyezniük a MÁV-val, így nem indul különvonat a csütörtök este fél tízkor kezdődő találkozóra, a vasúttársaság ugyanis nem volt hajlandó diák- és nyugdíjasjegyeket is árusítani az említett járatra, hanem egységesen 4260 forintos áron szállította volna oda-vissza a szurkolótábort. Információink szerint a DVSC vezetői a szurkolói igényre tekintettel felveszik a kapcsolatot a Ferencváros vezetőivel egy újabb vendégszektor megnyitása végett.

Tököli játszhat csütörtökön
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága kedden visszaadta a pénteken három mérkőzésről eltiltott Tököli Attila játékjogát, így pályára léphet csütörtökön az Arany Ászok Liga bajnoki címéről döntő Ferencváros-Debreceni VSC-MegaForce rangadón az Üllői úton.
A támadót múlt szerdán Siófokon a mérkőzés után kiállítottnak nyilvánította a játékvezető, a klub azonban a futballista meghallgatását kérte az fb-től. Ez megtörtént kedden, s az MLL bizottsága ezután úgy döntött, hogy új eljárást rendel el, és június 8-án hozza meg határozatát.
A kispadtól elküldött ferencvárosi vezetőedző, Pintér Attila ügyében is június 8-án döntenek. A fegyelmi bizottság kedd délután hallgatta meg a trénert, de a döntéshozatalon rajta kívül a találkozó negyedik játékvezetőjének is meg kell jelennie.


"Fantasztikus a hangulat a városban. Percek alatt elkapkodták a jegyeket a drukkerek, ám a szívem szakadt meg, hogy olyanoknak nem jutott belépő, aki az idény során mindenhová, még külföldre is elkísértek bennünket. Sajnos kevés a közel ezerháromszáz jegy, nagyon sajnálom a Fradi elleni meccsről lemaradó híveinket, ám ígérem, értük is hajtunk majd az Üllői úton. Minden idegszálunkkal a csütörtöki meccsre koncentrálunk, és remélem, egyetlen játékosunkat sem bénítja majd a nagy tét. Akit viszont nyomaszt a történelmi lehetőség, becsületesebb, ha inkább nem vállalja a játékot" - mondta Sándor Tamás, a Debrecen középpályása.

A mérkőzést igazi sztárjátékvezető, a szlovák Lubos Michel vezeti. A 36 éves sportember az egyik legelismertebb FIFA-bíró, hiszen 2002-ben a Manchester United-Bayer Leverkusen Bajnokok Ligája-elődöntőt dirigálhatta, míg tavaly - pályája eddigi csúcsaként - az FC Porto-Celtic Glasgow UEFA-kupa-döntőt vezette. A Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottsága a bajnoki cím szempontjából szintén nagyon fontos MTK-Újpest találkozóra is külföldi sípmestert kért fel. A Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő mérkőzésen a szerb Dragomir Tanovic lesz a játékvezető.

A televíziós közvetítésről kiderült, hogy a két összecsapásról körkapcsolás lesz. Az RTL Klub összesen négy közvetítőkocsival, 27 kamerával vonul ki a két helyszínre.

"A kezdési időpontot valóban a csatorna javasolta, de rajtunk kívülálló okok miatt, tehát a válogatott programja s az osztályozók kijelölt időpontja következtében nem hétvégén rendezik meg a zárófordulót. Szerencsére ezzel kapcsolatban a kluboktól egyetlen ellenvetés sem hangzott el. Egyébként a fél tízes kezdéssel főműsoridőben sugározzuk a mérkőzéseket, amivel komoly kockázatot vállal az RTL Klub" - mondta Héder Barna, a kereskedelmi csatorna sportfőszerkesztője, aki úgy vélte: a rendkívül izgalmas végjáték miatt ugyanakkor nem hiszi, hogy csalódást keltőek lesznek a nézettségi adatok.

Szieben László ligaelnök bejelentette, hogy a liga 2008-ig szóló szerződést kötött a T-Mobile-lal, így a szurkolói kártyák tulajdonosai 60 százalékos kedvezményben részesülnek a mobiltelefon-szolgáltatónál.

(MTI)/[origo] - Bánki József