Vágólapra másolva!
A hetek óta tartó kiélezett csata csütörtökön befejeződik, eldől, hogy a Debrecen, az Újpest vagy a Ferencváros nyeri meg a labdarúgó Arany Ászok Ligát, hiszen a rájátszás utolsó fordulója következik a felsőházban. A Lokinak győznie kell az Üllői úton az aranyéremhez, Pintér Attila, az FTC edzője viszont "bosszút" ígér a tavalyi, elveszített bajnokság miatt. Az MTK ellen a Puskás-stadionban pályára lépő Újpest akkor lehet első, ha a legnagyobb rivális valóban legyőzi a Debrecent, míg a zöld-fehér drukkereknek - saját csapatukon kívül - az MTK "bravúrjában" is bízniuk kell.

Nyilas góllal búcsúzott, a Pécs nyerte az alsóházat

A listavezető hajdúságiak várják a legjobb pozícióból a kört, de Szentes Lázár vezetőedző együttese "pokolra" számíthat az Üllői úton. Tavaly május 30-án hatalmas botránnyal zárult a két csapat fővárosi rangadója, a 0-0-s döntetlennel a ferencvárosiak elveszítették a biztosnak hitt bajnoki címet az MTK-val szemben. Most is csak a győzelem jelenthet boldogságot a zöld-fehéreknek, de az aranyérmet csak akkor szerzik meg, ha az Újpest nem győzi le az MTK-t a Puskás Ferenc-stadionban.

"A héten rendben ment a felkészülés" - mondta a dvsc.hu-nak Szentes Lázár. "A hosszabb ideje maródi Böőrre nem számíthatok, ezenkívül vannak kisebb-nagyobb sérültjeink, de reméljük, hogy felépülnek csütörtökig. Mindenki átérzi a meccs fontosságát, régóta készülünk erre a találkozóra, tudjuk a jelentőségét. A csapatot, a játékosokat nem zavarja a késői kezdés, ám a szurkolóknak egyáltalán nem kedvez. Amennyiben sikerül elhódítani a bajnoki címet, valószínűleg már senkit nem foglalkoztat majd a leginkább a Debrecen drukkereit sújtó időpont."

A Debrecenben maradó drukkerek a város főterén, a Nagytemplom előtti téren óriáskivetítőn tekinthetik meg a sorsdöntő rangadót. A ferencvárosiaknál biztosan nem léphet pályára a vasárnap Újpesten kiállított védő, a kedden két meccsre eltiltott Sorin Botis, ugyanakkor a fegyelmi bizottság döntése alapján Tököli Attila ott lehet a gárdában.

A zöld-fehérek utoljára három évvel ezelőtt, 2001 tavaszán győzték le a debrecenieket az Üllői úton, azóta öt mérkőzést játszottak, s a Debrecen kapott gól nélkül megúszta az elmúlt három évet.

Pintér Attila, a ferencvárosiak trénere szintén bizakodó: "Természetesen egyértelműen győzelmet várok a csütörtöki mérkőzésen. A debreceniek tavaly elvették a Ferencvárostól a bajnoki címet. Szeretnénk, ha szembesülnének ők is azzal, hogy milyen érzés az, amikor egy élen álló csapat elbukja a bajnoki aranyat" - mondta a volt válogatott védő.

Az FTC-t sem zavarja, hogy 21.30 órakor indul útjára a labda. "Számunkra már teljesen mindegy, hogy mikor lépünk pályára. Az egész tavaszunk arról szólt, hogy akkor játszottunk, amikor mások akarták. Egyetlen más csapatnak sem volt annyi vasárnap délelőtti meccse, mint nekünk, így megtanultunk alkalmazkodni a szélsőséges körülményekhez. Soha nem kerestünk mentséget ilyesfajta külső körülményekben, így természetesen most sem tesszük" - jegyezte meg Pintér.

A várható kezdőcsapatok:
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Rósa D., Kapic, Lipcsei, Leandro - Gera, Tököli, Penksa.
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Vincze, Nikolov - Dombi, Habi, Sándor, Halmosi - Bajzát, Bogdanovic.

(MTI)