Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus vezetősége bejelentette, hogy a távozó Marcello Lippi helyett a következő szezontól az AS Roma mestere, Fabio Capello irányítja a csapatot.

Az 57 éves szakember hároméves szerződést kötött a torinói klubbal. Capello kinevezése óriási meglepetés, hiszen a legnagyobb esélyesnek az AS Monacót a Bajnokok Ligája döntőjéig vezető francia Didier Deschamps-t tartották. Lippi a viszonylag gyenge - harmadik hely - bajnoki szereplés, és a Bajnokok Ligájában a Deportivo La Coruna elleni nyolcaddöntőbeli búcsú miatt döntött úgy, hogy elhagyja a gárdát.

A hír gyakorlatilag bombaként robbant az olasz fővárosban, ahol a drukkerek százai özönlötték el a csapat edzőpályáját, majd folyamatosan a távozó Capellót szidták, valamint Juventust becsmérlő transzparensekkel "díszítették" fel a létesítményt. A fanatikusok többször skandálták az "áruló, áruló" rigmust is.

Az együttes néhány játékosa is alaposan meglepődött a tréner döntésén. "Mostantól semmin nem lepődöm meg a futball világában" - nyilatkozta Vincent Candela, a rómaiak francia védője.

Capello távozását nemcsak negatív visszhangok kísérték, hiszen a torinóiakkal szimpatizálók kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt. "Egy fantasztikus edzőt kaptunk, aki óriási eredményeket ért már el. Úgy gondolom, ő a megfelelő személy arra, hogy újra nagy trófeákat nyerjünk" - mondta Mauro German Camoranesi, a Juventus olasz válogatott középpályása.

Capello játékosként megfordult az AC Milan, az AS Roma és a Juventus csapataiban. Edzőként a milánóiakkal négyszer is, a fővárosiakkal pedig egyszer tudott bajnokságot nyerni. A rendkívül rossz anyagi helyzetben lévő AS Roma így egyre inkább szétszéledni látszik, hiszen az argentin Walter Samuel egy héttel ezelőtt a Real Madridhoz, a francia Jonathan Zebina a Juventushoz szerződött, a brazil Emerson pedig szintén a torinóiakhoz tart.