Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Bajnokok Ligája-győztes FC Porto szakvezetője már el is utazott Londonba, hogy tárgyaljon leendő csapatával, az angol Chelsea-vel, ahol a hétfőn menesztett Claudio Ranierit válthatja. Nem kizárt, hogy a luzitán trénerrel együtt Angliába költözik a BL-győztes két kiválósága, Deco és Costinha is. Szemben a Real Madrid balbekkjével, Roberto Carlos ugyanis a hírek szerint nem megy a Chelsea-hez, hanem marad Madridban.

José Mourinho, a Bajnokok Ligája-győztes FC Portótól távozott tréner kedden Londonba utazott, hogy tárgyaljon Peter Kenyonnal, a Chelsea főigazgatójával. A 41 éves portugál edző egy nappal azután érkezett az angol fővárosba, hogy a londoni klub szerződést bontott az olasz Claudio Ranierivel.

Ezzel szinte biztos, hogy beigazolódik a nemzetközi sajtó által már hetekkel ezelőtt megírt feltételezés, azaz Mourinho a következő idénytől a Premiership második helyezettjéhez igazol. Roman Abramovics klubtulajdonos ráadásul ki is jelentette: a portugál szakember az egyetlen jelöltje a kispadra.

A tréner távoztával feje tetejére állt a BL-győztes Porto, ugyanis a gárda két alapembere, Costinha és Deco nyilvánosan kijelentette, hogy követni kívánják szeretett trénerüket Angliába. "Még két évem van a portói szerződésemből, de nagyon szeretnék Mourinhóval tartani" - mondta Costinha, míg Deco leszögezte: "Persze, hogy menni akarok, ha Mourinho lesz a Chelsea új edzője. Már mindent megnyert, amit akart, s így természetesen új ambíciói vannak. Nagyon tetszik nekem az angol foci s az ottani játékstílus."

Roby Carlos nem igazol a Chelsea-hez

Roberto Carlos, a Real Madrid világbajnok brazil labdarúgója cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint az angol Chelsea-hez igazol. "Sosem tárgyaltam a Chelsea vezetőivel. Nemrég beszélgettem új edzőnkkel, Camacho úrral, és elmondtam neki, hogy itt szeretném befejezni a pályafutásomat, hiszen minden Madridhoz köt" - nyilatkozta a 31 esztendős balhátvéd, akinek még egy évig érvényes a kontraktusa a fővárosi klubbal. Ezt Florentino Perez elnök újabb két évvel szeretné meghosszabbítani, ám úgy hírlik, hogy Roberto Carlos ennél hosszabb távra akar szerződést hosszabbítani, s számára kedvezőbb anyagi feltételek mellett. Korábban a Marca című spanyol sportnapilap arról számolt be, hogy a 2002-ben világbajnok védő távozni szeretne, mivel jóval kevesebb pénzt keres, mint a "galaktikusok" legnagyobb sztárjai. (MTI)



Szintén eligazolhat Ricardo Carvalho, akit a Real Madrid újdonsült trénere, Jose Antonio Camacho nézett ki magának. Decemberben már érdeklődött a világ legjobb védői közt emlegetett játékos iránt a királyi gárda, ám akkor nem akarta eladni őt a Porto, de most, hogy Ricardo Costa egyre jobb játékkal rukkkol elő, s a Boavistától visszatér a csapathoz Ricardo Silva, lehet, mégis elengedi Carvalhót a bajnokcsapat.

Simone Perrotta megirigyelhette Costinháékat, minthogy ő is követné edzőjét: a Chievo válogatott középpályása akkor szerződne az újdonsült BL-győzteshez, ha Luigi Del Neri lesz Mourinho utódja Portóban. A Roma és az Inter is érdeklődik a középpályás iránt, ám valószínűleg több lehetőséget és jobb fizetést kapna Portugáliában, ezért jobbak a luzitán csapat esélyei.

Portóba igazolhat még a csapat egykori klasszisa, Joao Pinto is: a Sporting játékosának kétéves szerződést kíván ajánlani a luzitán sztárklub. Rajta kívül - a spanyol média szerint - a deporos Djalminha is a BL-győzteshez igazolhat, azaz leszögezhető: igen csak nagy lesz a jövés-menés Európa jelenlegi legjobb klubjánál, ám ebben a pillanatban úgy tűnik, a távozók névsora erősebb az érkezőkénél.