Társoldalunk:

Egil Olsen nem hagyná cserben a magyar focit

Egy nap híján három hónap múlva kezdődnek a 2006-os németországi világbajnokság selejtezői, ám ennek ellenére nem lehet tudni, ki fog ülni a szeptember 4-ei, Horvátország elleni idegenbeli mérkőzésen a magyar válogatott kispadján. Az egyik nagy esélyes, Egil Olsen exkluzív interjút adott az [origo]-nak, amelyben nem erősítette meg, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség megkereste volna, ám bevallotta: ha a körülmények megfelelnének neki, szívesen elfoglalná a magyar kispadot.

A nagy ambícióval és optimista ígéretekkel érkezett Lothar Matthäust a magyar és a török sajtó már rég eladta a Besiktasnak, s noha konkrétumról még nincs hír, a találgatások már megkezdődtek, hogy ki lesz a német világsztár utódja. Norvégiai forrásból úgy értesültünk - amiről korábban már két sajtóorgánum is beszámolt -, hogy a skandináv ország legnevesebb trénere, Egil Olsen foglalja el a magyar kispadot, noha a szakvezető tagadta a feltételezést. Igaz, Matthäus érkezését is sikerült az utolsó pillanatig "eltitkolnia" a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.

A német-magyarra koncentrál a csapat

Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke szerint Bad Dürkheimben nem foglalkoznak a magyarországi pletykákkal, s Matthäus a csapatával együtt csak a vasárnapi német-magyar emlékmérkőzésre koncentrál. A szóvivő elmondta: az MLSZ nem tárgyalt senkivel, Matthäust pedig élő szerződés köti a válogatotthoz. A német kapitány azt mondja, hogy egy ambíciózus edzőnek meg kell hallgatnia minden ajánlatot, jelen esetben például a Besiktasét.

Ha hinni lehet a török sajtónak, a Besiktas azonnal szerződtetni kívánja Matthäust (ám érdemes megjegyezni, hogy a törökök a franciák sikerkapitányát, Jacques Santinit is megkörnyékezték a minap). A német tréner tehát anélkül távozhat, hogy egyetlen vb-selejtezőt is lejátszott volna a magyar csapattal, bár korábban azt ígérte, kijuttatja a mieinket a németországi eseményre. Az okokról csak találgatni lehet, talán a pénz, talán a magyar focisták Matthäus által emlegetett állítólagos motiválatlansága lehet, de még az is előfordulhat - mint ahogy az MLSZ-nél mondják -, hogy Lothar mégis marad a magyar padon.

Egil Olsen szerződtetésére pedig azért is jó esély van, mert a norvég sikertrénert már Lothar Matthäus érkezése előtt megkereste az MLSZ, s végül nem a szakmai, hanem a marketingszempontok döntöttek, így inkább az aranylabdás világsztár lett Szabicsék irányítója. De mit gondol minderről Olsen?

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK