Vágólapra másolva!
A múlt héten már a válogatott mérkőzések voltak középpontban: Európában a kontinensviadal jegyében rendeztek rengeteg előkészületi mérkőzést, Dél-Amerikában és Afrikában pedig már világbajnoki selejtezőkre került sor. Így aztán nem csoda, hogy álomcsapatunk egy kivételtől eltekintve csupa olyan labdarúgóból áll, aki a nemzeti színekben nyújtott remek teljesítményt az elmúlt hét során.
Justo Villar (Paraguay): A paraguayi együttes utoljára 1973-ban szenvedett vereséget vb-selejtezőn Argentínától, és ismét sikerült megtréfálnia jóval esélyesebbnek tartott ellenfelét, hiszen gól nélküli döntetlent harcolt ki Buenos Airesben. A mérkőzés hőse Paraguay kapusa, Villar volt, aki több alkalommal is bravúros védést bemutatva őrizte meg kapuját a góltól.
Ulyses de la Cruz (Ecuador): Az ecuadori válogatott jó hetet zárt, hiszen mindkét világbajnoki selejtezőjét megnyerte: előbb Kolumbiát, majd Bolíviát győzte le hazai pályán. A csapat jobbhátvédje, De la Cruz különösen az utóbbi meccsen remekelt, hiszen gólt szerzett, emellett az ő beadása előzte meg a vendégek öngólját is.Karem Hagui (Tunézia): Az afrikai világbajnoki selejtezők hét végi fordulójában a tunéziaiak aratták a legmagabiztosabb győzelmet: a kontinensbajnok 4-1-re verte Botswanát. A gólok közül a középhátvéd Hagui kettőt is magára vállalt, ha már az ellenfél nem nagyon tette próbára hátul.Vidar Riseth (norvég, Rosenborg BK): Az európai pontvadászatok közül a norvég bajnokság jelenleg is zajlik, sőt, a múlt héten két fordulót is rendeztek. Az örökös bajnok Rosenborg a vártnál gyengébben szerepel, de ez nem középhátvédjén, Risethen múlik, aki a múlt heti két találkozón háromszor is betalált: kétszer a Sogndal, egyszer pedig a Ham-Kam ellen.Wayne Bridge (Anglia): Az angolok utolsó előkészületi meccsüket Izland ellen vívták, és magabiztos győzelemmel melegítettek az Eb-re. Eriksson mester elégedett lehetett a csapattal, különösen a balhátvéd Bridge-dzsel, aki a szünetben állt be, de így is meg tudta szerezni első gólját a nemzeti színekben.
Mbulelo Mabizela (Dél-Afrika): A Bafana Bafana is győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezőket, de a csapat alaposan megszenvedett a Zöldfoki-szigetek ellen. A három pont megszerzése leginkább a csapatkapitánynak, Mabizelának volt köszönhető, aki a dél-afrikaiak mindkét találatát szerezte.Milos Maric (Szerbia-Montenegró): A szerb U21-es válogatott némi meglepetésre jutott be a korosztályos Eb döntőjébe, hiszen az elődöntőben az addig remeklő Svédország volt az ellenfele. A plávik egészen az utolsó percig vesztésre is álltak, de akkor jött az egész találkozón kiválóan futballozó Maric, és egy pazar góllal egyenlített, majd a büntetőpárbajban sem hibázott.Nolberto Solano (Peru): A perui csapat elégedetten zárhatta a múlt hetet, hiszen két vb-selejtezőkőn négy pontot gyűjtött össze. A gárda előbb Uruguayt verte idegenben, majd Venezuela ellen ikszelt, és az együttes kulcsfigurája a középpályás Solano volt, aki amellett, hogy vezéregyéniségként futballozott, a celeste ellen gólt is szerzett.Víctor Pacheco (Kolumbia): A kolumbiaiak számára létfontosságú volt, hogy megnyerjék az Uruguay elleni hazai világbajnoki selejtezőt, és a csapat alaposan ki is tett magáért, hiszen 5-0-ra diadalmaskodott. A gólzáporból a bal oldali középpályás, Pacheco két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, ami nem rossz teljesítmény, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy hét év után először hívták meg a válogatottba.
Ronaldo (Brazília): A brazil válogatott az ősi rivális Argentína legyőzésével a dél-amerikai világbajnoki selejtezőcsoport élére ugrott, és a rangadó főhőse a selecao támadója, Ronaldo volt. A csatár nem csak hogy értékesített három tizenegyest (az elsőt kétszer is), de mindhárom büntetőt ő maga harcolta ki.Alberto Gilardino (Olaszország): A talján szurkolóknak nem kell izgulniuk az utánpótlás miatt, hiszen az U21-es csapat bejutott az Európa-bajnokság fináléjába. A portugálok elleni elődöntőn a csapat legjobbja a Parma támadója, Gilardino volt, aki kétszer is bevette a luzitánok hálóját.