Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy Lőrincz Emil helyett Garami József lett az MTK Hungária labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a csapat nem tett le a fiatalítás gondolatáról. A Hungária körútról válogatott játékosok sora távozik, s az is eldőlni látszik, a Sopronba kölcsönzött szerbek sem térnek vissza az anyaegyesülethez. Torghelle Sándor viszont kihasználná a pillanatnyi rivaldafényt, a válogatott hőse szerint a mostani a legjobb alkalom egy esetleges külföldi szerződéshez.

Az MTK hivatalos honlapja szerint a 2004/2005-ös bajnokságra teljesen átalakul a csapat játékoskerete, miután a leköszönő Egervári Sándor, Kenyeres Imre edzőpáros mellett néhány labdarúgó is búcsút vesz a Hidegkuti-stadiontól. Bár a névsor még nem végleges, az már bizonyos, hogy hat labdarúgó távozik a klubtól, köztük az a Komlósi Ádám, akinek szerződése június végén lejár, s a feleknek nem sikerült megegyezniük a hosszabbításról.

"A szezon végén tárgyalóasztalhoz ültünk a klubvezetéssel, s akkor beszéltünk a lejáró szerződésemről. Elmondtam Fülöp Ferenc klubigazgatónak, hogy szeretnék külföldre igazolni, mivel most vagyok a legideálisabb korban ahhoz, hogy megméretessem magam. Még konkrét ajánlatom nincs, de már egynéhány tapogatózó érdeklődő akadt, így bízom benne, hogy sikerül külföldre szerződnöm a nyáron. Gyönyörű éveket töltöttem az MTK-nál, amely klubhoz pályafutásom eddigi legsikeresebb időszaka köt. Nagyon jó volt a Hungária körúton játszani, de eljött az idő, hogy megpróbáljak egy szinttel feljebb lépni" - nyilatkozta Komlósi az mtkhungaria.hu-nak.

A válogatott védő mellett búcsúzik a Hungária körúttól a szintén lejáró szerződésű Rósa Henrik, a nyáron Monorról igazolt Lengyel Roland (őt várhatóan kölcsönadja a klub), az Ausztriába visszatérő Szabó Ottó, valamint Pisont István is. Változás lesz kapusposzton is, az élvonalban idén debütáló Kovács Zoltán kölcsönben Bodajkon folytatja pályafutását, míg Tatabányáról visszatér Szántai Levente. A hírek szerint Sopronban marad a kék-fehérek két kikölcsönzött szerb légiósa, Lazic és Lambulic is.

Ami a csapat felkészülését illeti, a június 21-i kezdést követően a bajnoki rajtig a tervek szerint öt edzőmérkőzést játszanak, többnyire alsóbb osztályban szereplő együttesek ellen.