Vágólapra másolva!
Bár a magyar futballisták jelenleg szabadságon vannak, a klubvezetők javában tárgyalnak a kiszemeltekkel. A felsőház együtteseiből többen külföldre szerződhetnek - Gera, Tököli, Torghelle, Huszti, Szélesi -, de a hazai játékospiac is egyre inkább mozgás lendül: Kriston Attila például az MTK-hoz tart, a Ferencváros pedig egy fél csapatra való játékossal tárgyal.

A bajnok Ferencvárosnál egyelőre a tervezés szakaszában vannak, ám az biztosnak tűnik, hogy az Üllői úton hat évet eltöltött Kriston Attila az ősi rivális MTK-hoz igazol, ahol ismét Garami Józseffel dolgozhat együtt. A zöldeknél Gera Zoltán maradására a legkisebb az esély, tekintve, hogy több külföldi ajánlata is van a válogatott futballistának, aki ezúttal menni is akar.

Tököli szintén nyugat-európai profi csapatnál folytathatja pályafutását, amennyiben ez nem jön össze, marad az Üllői úton. A Fradinál szívesen látnák a soproni Tóth Mihályt és Pető Zoltánt, a ZTE-ből Vincze Ottót, az MTK-ból Zavadszkyt, a portugáliai Estorilból hazatért Horváth Ferencet és a kölcsönadásából hazatérő Huszti Szabolcsot. Zavadszky, Horváth és Huszti esetében azonban a külföldi szerződés ugyancsak előnyt élvez.

Újpesten a csapatkapitány Szélesi Zoltánt a német Cottbus hívja, de Polonkai és Simek iránt is sok csapat érdeklődik. Debrecenben szintén csak alakulgat a keret, a Balaton FC-ből azonban minden bizonnyal a hajdúságiakhoz szerződik Csernyánszki kapus, továbbá a védő Hegedűs Gyula és a csatár Sitku Illés. A Lokiból távozhat Szekeres Tamás és Madar Csaba, őket többek között a Fradi is invitálja, míg az osztrák Grazer AK által kölcsönadott Halmosi Péter sorsa a közeljövőben dől el.

Sopronban a jelek szerint sikerül megtartani az MTK által kölcsönadott Lambulic, Lazic duót, Hajdu Attila és Grósz Róbert viszont távozik.

Bánki József