Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának keddi határozata értelmében Tököli Attila nem léphet pályára a következő három bajnoki mérkőzésen. A testület az FTC játékosát sportszerűtlenség miatt marasztalta el.

Kassai Viktor játékvezető a 30. fordulóban, a május 19-i siófoki mérkőzés után kiállítottnak nyilvánította a válogatott ferencvárosi csatárt, mivel állítólag megsértette őt. A fegyelmi bizottság először három találkozóra eltiltotta a futballistát, majd a játékos által kért meghallgatás után úgy döntött: új eljárást rendel el, s egyben visszaadta a támadó játékjogát.

Tököli ezek után pályára lépett, és gólt is szerzett a zárófordulóban rendezett, Debrecen elleni 3-1-es FTC-győzelemmel zárult meccsen, s ezzel a IX. kerületi gárda nyerte a pontvadászatot. A hajdúsági klub ezután megóvta az összecsapást, majd a múlt héten visszavonta keresetét.

A fegyelmi bizottság a kedden lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a játékvezető és asszisztense egybehangzó nyilatkozatát elfogadva - a játékos tagadása ellenében - kétséget kizáróan bizonyítottnak találta, hogy Tököli a Balaton FC elleni mérkőzés lefújását követően a játékvezető és asszisztensei személyét sértő kifejezést használt, ezáltal sportfegyelmi vétséget követett el.

A támadó korábban azt kifogásolta, hogy a kiállításról csak jóval az eset után, közvetve, a csapat technikai vezetőjétől szerzett tudomást, mivel a bíró nem mutatott fel neki piros lapot. Az fb ezzel kapcsolatban arra az álláspontra helyezkedett, hogy a játékvezető a kiállítással járó szabálytalanságot észlelte, ezt a jelentésében rögzítette is, fegyelmezési jogkörét azonban elmulasztotta gyakorolni.

A jelentésben leírtak ugyan fegyelmi eljárás alapjául szolgáltak mint feljelentés, de a futballista játékjogának automatikus felfüggesztését nem vonták maguk után.