Vágólapra másolva!
Garami József vezetésével hétfőn az MTK is elkezdte a felkészülést az őszi idényre, egyelőre még a kék-fehérekkel tréningezik a távozó Pisont István is. A 34 éves középpályás elmondta, szívesen visszatérne kedvenc klubjába, a Budapest Honvédba.

- Megviselte a búcsú? - kérdeztük Pisontot.
- Nem örültem a válásnak, hiszen jól éreztem magam a kék-fehéreknél. Mégsem búslakodok, hiszen az életem a futball, s még évekig szeretnék játszani, akár az élvonalban, akár a másodosztályban.

- Szíve szerint hol folytatná pályafutását?
- Hol másutt, mint Kispesten. Engem ott nagyon szerettek a szurkolók, és én is életem végéig büszke leszek arra, hogy abban a patinás klubban szerepelhettem, mi több, bajnokságot nyertem vele. Egyelőre nem kerestek a Honvédtól, mint ahogy más egyesületektől sem, ami annyiban érthető, hogy csak most vált véglegessé az MTK-tól történő elszakadásom.

- Amíg nem egyezik meg más együttessel, addig a kékekkel készül?
- Igen, Garami Józsi bácsi minden további nélkül megengedte, hogy egyelőre az MTK-val tréningezzek, persze, megeshet, hogy jövő héten már az új csapatomnál kell jelentkeznem. Ami biztos, eszem ágában sincs abbahagyni a futballt, még legalább négy évig szeretnék játszani, s csak utána elhelyezkedni a civil életben. Nagyon sokat kaptam ettől a szép játéktól, ezért sem könnyű egyik pillanatról a másikra visszavonulni. Legalábbis nekem nem megy.

Információnk szerint Pisont mellett Rósa Henrik és Komlósi Ádám - őt a Győr hívja - szintén távozik, mint ahogy Zavadszky Gáborral is zajlanak a tárgyalások. A Ferencvárostól érkező Kriston Attila viszont akár már kedden aláírhatja szerződését a kékekkel.

Bánki József