Vágólapra másolva!
Az űrhajós korszakot idéző, legújabb technológiával kifejlesztett mezekben játszik a következő idényben az FC Barcelona labdarúgócsapata. A Primera Divisionban idén a Valencia mögött a második helyen végzett, így Bajnokok Ligája-induló spanyol sztárcsapat szerelését Joan Laporta klubelnök mutatta be az Eb színhelyén, Lisszabonban.

Az új csapatmez az ún. Zero Distraction (nulla zavarás) technológia szerint készült, ami azt jelenti, hogy nem vonja el a játékosok figyelmét, akik így maximális teljesítményt tudnak nyújtani a pályán. A futballmez mindössze 143 gramm - a legkönnyebb dressz, amit a gyártó cég valaha is készített. Különlegessége a kulcsfontosságú részeknél alkalmazott Zero Distraction varrástechnológia, amelynek lényege, hogy a hagyományos öltés helyett hőkötéssel illeszti egymáshoz az anyagszéleket. Ezáltal csökkenthető a mez súlya, és a varrás sem dörzsöli a játékosok bőrét.

A játékosok testének hűtéséről a nyak körül és a kétoldalt elhelyezett mesh (hálós) betétek gondoskodnak. A játékos maga döntheti el, hogy a mezt magában hordja-e, vagy felveszi hozzá a Dri-FIT alsómezt, amelynek anyaga elvezeti a bőr felszínéről az izzadságot. A két mezréteg együttes alkalmazásával fokozható a hűtő hatás. Az új mez anyaga vízlepergető, ami azt jelenti, hogy eső esetén nem szívja magába a vizet, így folyamatosan könnyű és kényelmes marad. A játékosok visszajelzéseinek megfelelően az új mez szabása jobban igazodik a futballisták alkatához.

Az új Barcelona-meznél a korábbi pólószerű nyakkivágás helyett környakat alkalmaznak, viszont a csapat tradicionális gránátvörös-kék színe maximálisan érvényesül. A vendég mez mintázatánál a sötétkék fokozatosan hajlik át világoskékbe, míg a szegélyeknél a csapatra jellemző vörös színt használják. A hazai mezhez hasonlóan itt is mesh-részek találhatók a nyak körül és a póló két oldalán a hűtés fokozása érdekében.

Fábik Tibor