Társoldalunk:

BL: fehérorosz vagy albán ellenféllel játszik a Fradi

Az UEFA-kupában is sorsoltak pénteken, ennek alapján a Budapest Honvéd az örmény MIKA Ashtarakkal  mérkőzik. A másik magyar induló, a bajnoki ezüstérmes Újpest csak a selejtező második fordulójában kezdi meg szereplését a sorozatban, így egyelőre nem kapott ellenfelet. A magyar kupagyőztes idegenben kezd, s Gálhidi György vezetőedző szerint verhető riválist kapott.

A MIKA gárdája érdekes módon nem végzett kupaindulást jelentő helyen a bajnokságban vagy a kupában, viszont az UEFA Fair Play rangsorának köszönhetően indulhat a sorozatban. Nem meglepő tehát, hogy a Budapest Honvédnál örülnek a sorsolás eredményének.

"Talán nem túlzás látatlanban kijelentenem, hogy verhető ellenfelet kaptunk" - mondta Gálhidi. "Ezt a feladatot mindenképpen meg kell oldanunk, az örmény csapat ellen velem, vagy nélkülem, a Honvédnak tovább kell jutnia."

Az utolsó, sejtelmes mondatról bővebbet nem akart elárulni a tréner, annyit viszont sikerült megtudnunk a klubnál, hogy még nem erősítették meg a posztján Gálhidit. A Honvéddal élvonalba és kupadöntőbe jutott szakvezető szerződése június 30-án jár le a Bozsik-stadionban. Információnk szerint néhány hete a korábban a Ferencvárosnál is edzősködött Marijan Vlak, valamint a Honvédot 1992 és '94 között irányító  Martti Kuusela neve is felmerült, ám a szurkolók és a játékosok is leginkább Gálhidi maradásában bíznak.

A Honvéd napi két edzéssel készül az idényre, a jövő héten pedig két kupameccset játszik, a Budatétény és a RAFC ellen.

Bánki József

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK