Társoldalunk:

Détári: Hitelesnek tartom magam

Korábbi edzői kedvelik és sokra tartják Pintér Attilát, a ferencvárosi kispadtól néhány napja megvált szakvezetőt. Verebes József, Rákosi Gyula és Dalnoki Jenő egyaránt sajnálja a fiatal tréner távozását és annak módját is.

Verebes József Győrben volt edzője Pintérnek, köztudottan ő indította el a szakvezetői pályán is az egykori centerhalfot. "Egy edzőt így, ilyen módszerrel egyszerűen nem szabad ellehetetleníteni. Érdekes, eddig nem volt gond vele, amennyiben viszont felmerültek problémák, azt a vezetőknek idejében kellett volna rendezniük. A felkészülés közepén edzőt váltani mindig kockázatos lépés. Úgy érzem, kitalált vádak alapján mondtak fel Attilának, ami egyértelműen minősíti a ferencvárosi vezetést. Amennyiben megmondják Pintérnek, hogy új befektető érkezik a klubhoz, ők pedig más edzővel képzelik el a jövőt, érthető lenne az eljárás, de így hátulról mellbe támadni a trénert, csúnya eljárás. Szomorú, hogy a Fradinál évek óta ez megy" - mondta Verebes.

Rákosi Gyula, aki a Fradinál szintén edzője volt Pintérnek, jelenleg pedig elnöki tanácsadóként tevékenykedik az Üllői úton, valamivel árnyaltabban fogalmazott. "Nyilván Attilának is voltak hibái, ám nem tagadom, játékosként, majd edzőként is szerettem. Egykori csapattársammal, Szűcs Lajossal igyekeztünk mindenben támogatni, olykor elfogadta az észrevételeinket. Nagyon sajnálom őt, remélem, hirtelen távozása nem okoz komoly törést edzői karrierjében."

"Szégyen, hogy ez megtörténhetett e Ferencvárosnál, miszerint a játékosok levelet írnak az edzőjük ellen. Pintér a bajnoki cím és a kupa megnyerésével olyan tettet vitt véghez, amire kevés edző volt képes az Üllői úton. Nem is tudom, hogy a játékosok miként vették a bátorságot ahhoz, amit elkövettek. Abban azonban biztos vagyok, Pintér lesz még a Fradi edzője, míg a mostani játékosok már régen az Üllői úttól távol élik a világukat" - vélte Dalnoki Jenő, aki a nyolcvanas években szintén edzette a Fradinál Pintért.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK