Vágólapra másolva!
Kacérkodott a Chelsea-vel, a Barcelona is nagyon meg akarta tartani, Edgar Davids, a Juventus 31 éves holland középpályása azonban végül marad Olaszországban: három évre a lombard nagycsapathoz, az Internazionaléhoz szerződik - írja a La Gazzetta dello Sport.

Robert Goerling, a Pitbullnak is nevezett Davids ügynöke hétfőn állapodott meg a kék-feketékkel. Ennek értelmében három évre írt alá a játékos, gázsija évi 3,5 millió euró lesz.

Ezzel egyidejűleg Londonban sajtótájékoztatót tartott José Mourinho, a Chelsea újdonsült menedzsere. "Huszonnégyes keretet akarok kialakítani, húszan már megvannak, négy hely még nyitott. Minden posztra legalább két labdarúgót szeretnék. Davids és Wayne Rooney már nem érdekel bennünket, másfelé orientálódunk. Két olyan apró védekező középpályással, mint Makelele és Davids, nem mernék nekivágni a szezonnak."

Edgar Davids 1973. március 13-án született Suriname fővárosában, Paramaribóban. 169 centi magas, és 68 kiló. Karrierjét az Ajaxban kezdte, tagja volt az amszterdamiak 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert csodacsapatának, de ezen kívül három bajnoki címet, egy interkontinentális és egy UEFA-kupát is szerzett a hollandokkal. 1996-ban a Milanhoz szerződött, ahonnan 17 hónappal később tovább állt a Juventushoz. Torinóban 2004 januárjáig szerepelt, három bajnoki scudetto részese volt 159 bajnoki mérkőzésen. 2004 januárjában adták kölcsön a Barcelonának. A holland válogatottban 68 mérkőzésen 6 gólt szerzett.

Ch. Gáll András

[origo]