Társoldalunk:

Ferenczi Újpest helyett az MTK-ban köthet ki

Néhányan kész tényként kezelték, hogy Újpestre igazol, ám egyelőre még bizonytalan, melyik csapatnál folytatja pályafutását Ferenczi István. Az Osnabrücktől hazatérő támadó még nem írt alá a lila-fehérekhez, s már megkereste az MTK és a Vasas is. Ferenczi szeretné, ha a hétvégéig véglegesen eldőlne a sorsa.

- Aláírt már Újpestre?
- Még nem, és nem is értettem, miért kezelték kész tényként a leigazolásomat. Tény, szóban sok mindenben megállapodtam az újpesti vezetőkkel, ezért is kezdtem el a lila-fehéreknél a felkészülést. Pályára is léptem a siófoki tornán, viszont akad egy-két pont a szerződéstervezetben, amiben vitáink vannak. Félreértés ne essék, nem milliókat vagy irreális összeget akarok az újpestiektől, hanem az esetleges jövőbeni külföldi megkeresések miatt szeretnék olyan záradékot a szerződésbe iktatni, amivel az újpestiek jól járnának, és én is. Kedden érkezik Budapestre a menedzserem, Vörösbaranyi József, aki mellesleg Torghelle Sándor ügyeit is intézi, és akkor újra tárgyalóasztalhoz ülünk az újpesti vezetőkkel.

- Hazatérése után elsősorban mi döntött a lilák mellett?
- Az, hogy jó csapat, lelkes szurkolótáborral rendelkezik, és indul a nemzetközi kupában is. Eddig remekül éreztem magam Újpesten, ennek tehát semmi köze ahhoz, hogy még nem rendeződött a sorsom.

- Egyébként van más ajánlata is az NB I-ből?
- Igen, az MTK és a Vasas is szívesen látna, ráadásul a kék-fehéreknél korábban jól éreztem magam. A játékosokkal és Garami Józseffel soha nem volt konfliktusom, vagyis a visszatérésem sem teljesen kizárt.

- Osnabrückben miként tudta felvenni a magyarnál lényegesen sebesebb tempót?
- Érdekes, ezzel volt a legkevesebb gondom. Viszont az Osnabrück egy rakkolós csapat, ott tényleg csak rohantak a játékosok, ám bátran kijelenthetem, a magyar élvonalban nem végeznének az első hatban. Fizikailag valóban erősebbek, technikai képzettségben viszont elmaradnak a magyar futballistáktól.

- Mikorra dőlhet el, hogy melyik csapatban folytatja ősszel?
- Remélem, már a hét végére, hiszen fontos lenne azzal a csapattal készülnöm, amelyikkel nekivághatok az őszi szezonnak. Az Újpest csütörtökön Temesváron szerepel egy nemzetközi tornán, így ha sikerül megállapodnunk a vezetőkkel, végre aláírt szerződéssel léphetnék pályára a liláknál. Számomra jelenleg mindennél lényegesebb a folyamatos játék, mivel Osnabrückben mindössze nyolc bajnokin léphettem pályára, azaz komoly meccshiányom van. Ezért is szeretnék minél keményebb felkészülést végezni és minél több edzőmérkőzésen részt venni.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK