Vágólapra másolva!
Komoly fiatalítást javasol a holland labdarúgó-válogatott élén Johan Cruyff, a németalföldi labdarúgás legnagyobb alakja. A szakember azt tanácsolta a szövetség elnökének, hogy a távozó Dick Advocaat, Willem van Hanegem kettős helyére a Marco van Basten, John van't Schip duót nevezze ki.

Bár évek óta nem dolgozik labdarúgóedzőként, Johan Cruyff tanácsaira még odafigyelnek Hollandiában. A futball egyik legnagyobb egyénisége ezúttal az Algemeen Dagblad hasábjain keresztül üzent Henk Keslernek, a Holland Labdarúgó Szövetség elnökének.

Cruyff úgy véli, fiatalítás kell a válogatott élén, így a távozó Dick Advocaat kapitány és Willem van Hanegem helyére a Marco van Basten, John van't Schip kettőst javasolja. Kesler korábban többször beszélt már Cruyff-fal, egyfajta tanácsadóként hallgatott is rá némely kérdésben, így holland lapok tudni vélik, a közelmúlt két klasszisa a legnagyobb esélyes az Oranje élére.

A két egykori sztár jelenleg az Ajax fiataljainál dolgozik, a hierarchia alapján Van 't Schip munkáját segíti Van Basten. Az előző szezonban irányításukkal az amszterdami ifjúsági csapat bajnok lett. Érdekesség, hogy a válogatott melletti szerepvállalásuk esetén harmadik tagként Cruyff neve is felmerült, ő technikai igazgatóként, konzultánsként segítené a szövetséget.