Vágólapra másolva!
Florentino Perez, a Real Madrid vasárnap újraválasztott elnöke bejelentette, hogy mindenképpen szeretne még egy világsztárt a futballcsapathoz csábítani.

"A szavazás csak megerősített abban, hogy a szurkolók hisznek bennem. Folytatom 2000-ben megkezdett politikámat, és minden évben egy újabb csillaggal gyarapítom a keretet. Nincs olyan játékos, akit ne lehetne megvenni, az egyetlen probléma a pénz" - mondta a klub első embere az AS című sportnapilapnak.

A fővárosiak eddigi egyetlen szerzeménye Walter Samuel, az AS Roma argentin válogatott védője, akiért 25 millió eurót fizettek. Jelenleg többek között a portugál Ricardo Carvalhóval, Costihánaval, valamint a spanyol válogatott Xabi Alonsóval tárgyalnak.

Spanyol médiaértesülések alapján a nyár "nagy durranása" viszont még várat magára, hiszen Perez kívánságlistájának élén a holland Ruud van Nistelrooy, a francia Patrick Vieira, az angol Wayne Rooney és az olasz Francesco Totti áll.

Vieiráért akár 30 millió fontot is fizetne Perez, akit az sem zavar, hogy a 28 éves klasszis korábban már kétszer adott elutasító választ, s a londoni klub is ragaszkodik a középpályáshoz. Sőt, az Arsenal nemrég leszögezte, hogy Vieira nem eladó, de ez sem hatja meg Perezt.

Perez négy éve azzal nyerte meg a választásokat, hogy minden új idényre beígért egy-egy nagy sztárt, amit aztán - sorrendben Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo és David Beckham megszerzésével - be is tartott.

Ronaldo egyébként túlórázott az együttes keddi edzésén. A tréning végén José Antonio Camacho, a fővárosiak új edzője odaszólt a másik brazil világsztárnak, a sérüléséből gyógyuló Roberto Carlosnak, hogy már mehet zuhanyozni.

Ekkor a sajtó által hosszabb ideje súlyfelesleggel vádolt Ronaldo megkérdezte: "És én mit csináljak, mester?" "Te csak fuss nyugodtan tovább" - válaszolt Camacho, mire a társaság kaján nevetésben tört ki.

Ronaldo kénytelen-kelletlen lefutott még néhány kört, aztán rajta is megkönyörült az edző, s beballaghatott az öltözőbe.