Társoldalunk:

Pótolták hiányaikat a magyar futballklubok

A péntek déli határidőig a hiánypótlásra kötelezett, NB I-es labdarúgó-csapatokat működtető valamennyi gazdasági társaság benyújtotta a nevezéshez még szükséges, eddig hiányolt iratokat, a Magyar Labdarúgó Liga tájékoztatása szerint.

A beérkezett dokumentációk értékelését a futballszövetség keddi rendkívüli elnökségi ülése végzi el, és ekkor alakul ki az Arany Ászok Liga 2004-2005-ös, végleges mezőnye. Az NB I/B-ben a hiánypótlásra kötelezett csapatok közül a Balassagyarmat visszavonta nevezését.

A liga hat-hat NB I-es és NB I/B-s csapat nevezését utasította el: a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC mellett a Pápai Termál Balaton LC, a Videoton, a Békéscsaba, a DVTK és a Budapest Honvéd, illetve a Balassagyarmat, a Kecskemét, a Mosonmagyaróvár, a Makó, a Pápa és a Szeged nem kapott "rajtengedélyt".

Az MLL elsősorban a tervezett költségvetések biztos, szerződésekkel igazolt lefedettségének hiánya miatt utasította el a csapatok nevezését. Korábbi, az MLSZ-ből származó információ szerint a Diósgyőr semmiképpen nem indulhat az élvonalban, mert nem kapta meg a klublicencet az érintett bizottságtól. A döntés oka, hogy a klub nem teljesítette az élvonalbeli részvételhez szükséges feltételeket.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK