Vágólapra másolva!
Továbbra is a Copa America számít az első számú futballeseménynek jelenleg, így aztán álomcsapatunkat még mindig a dél-amerikai kontinensviadal határozza meg: ezúttal öt játékos került be a tornáról a gárdába. Rajtuk kívül a szép lassan útnak induló európai pontvadászatok, illetve az Intertotó-kupa is képviseltetik magukat a csapatban.
Rogério Ceni (brazil, Sao Paulo FC): Erre a posztra általában a remek védések miatt szoktak bekerülni a játékosok, és bár Ceni pár ilyet is bemutatott a Figueriense ellen, elsősorban nem ezért tettük be a csapatba. A hálóőr ugyanis két gólt is szerzett a találkozón, és ezzel meg is nyerte az összecsapást csapata számára.
Javier Zanetti (Argentína): Az argentin gárda a Mexikó elleni botlás után a múlt héten ismét magabiztosan futballozott, és be is verekedte magát a legjobb négy közé a Copa Americán. Szokás szerint a csapat egyik legjobbja a jobbhátvéd Javier Zanetti volt, aki a tőle megszokott magas színvonalon futballozott.Mariusz Lewandowski (lengyel, Sahtar Doneck): Az ukrán pontvadászat rögtön szuperrangadóval kezdődött, hiszen a két legnagyobb rivális, a Dinamo Kijev és a Sahtar Doneck játszott egymással, és a doneckiek némi meglepetésre idegenben tudtak nyerni. Mindez nagy részben volt köszönhető a lengyel középhátvédnek, Lewandowskinak, aki nem csak a védekezésben jeleskedett, hanem gólt is szerzett.Nicolas Plestan (francia Lille OSC): A Lille együttes a harmadik körben csatlakozott az Intertotó-kupa küzdelmeihez, és a Dinamo Minszk ellen bizony alaposan megizzadt a csapat, hazai pályán csak nagy nehezen nyert 2-1-re. A győztes találatot a védő, Plestan szerezte, aki a találkozó során csapata egyik legjobbja volt.Mladen Krstajic (szerb, Schalke 04): A Werder Bremenből a nyáron Gelsenkirchenbe szerződő védő bemutatkozása remekül sikerült új csapatában: a Vardar Szkopje elleni Intertotó-kupa mérkőzésen ő szerezte csapata első gólját. A Schalke végül 5-0-ra nyert, vagyis Krstajic a védekezésben sem hibázott.
Abel Aguilar (Kolumbia): A Copa America egyik legnagyobb felfedezettje a kolumbiaiak középpályása, aki a múlt héten nyerő emberré lépett elő. A Peru elleni csoportmérkőzésen megszerezte pályafutása első válogatottbeli találatát, majd a Costa Rica elleni negyeddöntőn is eredményes volt.Andreas Ivanschitz (osztrák, SK Rapid Wien): A sógoroknál az első fordulóban a Rapid aratta a legbiztosabb győzelmet, a bécsiek idegenben verték 5-1-re a Bregenzet. A csapatkapitány Ivanschitz a diadalból két góllal vette ki a részét, és a mindössze húszesztendős középpályás ismét megmutatta, hogy nem véletlenül tartják az egyik legtehetségesebb osztrák focistának.Alex (Brazília): A selecao az utolsó csoportmérkőzésén Paraguay ellen ugyan elveszítette veretlenségét, de ezt követően Mexikó ellen simán nyert, és így bejutott a legjobb négy közé. Alex előbbi meccsen nem játszott, utóbbi találkozón viszont igen, mégpedig kiválóan: remekül fogta össze a csapatot a középpályán, és magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest.Scott Chipperfield (ausztrál, FC Basel): A svájci bajnokság első játéknapján a baseliek rögtön megmutatták, hogy a mostani szezonban is rajt-cél győzelmet szeretnének aratni. Az FC Aarau elleni 6-0-s győzelem legjobbja a bal oldali középpályás, Chipperfield volt, aki adott két gólpasszt, kiharcolt egy tizenegyest, és az utolsó találatot maga szerezte.
Darío Silva (Uruguay): A celeste az utolsó csoportmérkőzésén ugyan kikapott az argentinoktól, de a negyeddöntőben aztán nyerni tudott Paraguay ellen, és így bekerült az elődöntőbe. A paraguayiak elleni találkozó főhőse Darío Silva volt, aki két gólt is szerzett, pedig utoljára 2001 novemberében volt eredményes a címeres mezben.Adriano (Brazília): Paraguay ellen a brazil támadó (mint ahogyan az egész csapat) nem villogott, de Mexikó ellen megmutatta, hogy nem véletlenül tart ki mellett a szövetségi kapitány, Carlos Alberto Parreira. Adriano kétszer is betalált (valamint adott egy gólpasszt, na meg kiharcolt egy tizenegyest), és ezzel ötre növelte a Copán elért góljai számát, amivel a gólkirályi cím fő esélyesévé lépett elő.