Társoldalunk:

Kiszáll a Videoton a fehérvári fociból

2004.07.29. 14:23

A Videoton Holding Rt. a jövőben nem kívánja támogatni az Arany Ászok Ligában szereplő székesfehérvári labdarúgócsapatot, az erre a célra szánt összeget át kívánja csoportosítani.

Egy részét a városban működő más szakosztályoknak és a város tömegsportjának a segítésére, további részét a város, illetve a régió műszaki és innovációs szakmai kultúrájának emelésére kívánja fordítani.

A Videoton Holding Rt. szerint a döntéshez hozzájárult, hogy miközben tíz éve folyamatosan névadóként támogatja az együttest, azzal kapcsolatban "az utóbbi időben több alkalommal történtek olyan események, melyek a Videotont, mint névadó szponzort a közvélemény előtt negatív színben tüntették fel."

A cég úgy gondolja, tekintettel "a Futball Clubnál történt tulajdonos váltásra", szerencsésebb, "ha az új struktúrában a Videoton pénzügyi közreműködése nélkül folytatódik" a klub tevékenysége, és "lehetőség teremtődik új névadó szponzor bevonására is".

A Videotonnál azt mondták, az ügyben csak Széles Gábor, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója illetékes részletekkel szolgálni, őt azonban nem lehetett elérni. Gál László, a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója is a távirati irodától értesült a cég döntéséről, így egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK