Vágólapra másolva!
Michael Owen 85. percben szerzett góljával győzött az FC Liverpool az AS Roma ellen a Észak-Amerikában rendezett labdarúgó Bajnokok Világsorozatának záró mérkőzésén. Manchesterben a Bajnokok Kupáján a házigazda MU és a Boca Juniors örülhetett a PSV, illetve a japán Urawa Red Diamonds ellen.

eredmény
FC Liverpool (angol) - AS Roma (olasz) 2-1 (1-1)
New York, 25 ezer néző
vezette: Kennedy (amerikai)
gól: Cissé (30.), Owen (85.), illetve Delvecchio (21.)
Liverpool: Dudek - Carragher, Heinchoz (Josemi, a félidőben), Hyypia (Whitbread, 60.), Riise - Finnan (Murphy, a félidőben), Gerrad (Hamann, 39.), Biscan (Diao, a félidőben), Kewell (Warnock, a félidőben) - Cissé (Sinama-Pongolle, a félidőben), Baros (Owen, a félidőben).
Roma: Zotti - Cufré, Mexes, Scurto, Panucci - D'Agostino, De Martino, Dacourt (Cerci, 77.), Candela (Lanzaro, 73.) - Montella (Corvia, 77.), Delvecchio

A sorozat célja a sportág népszerűsítése volt. Ennek érdekében európai sztárcsapatok - a Bayern München, a Manchester United, a Chelsea, a Celtic Glasgow, az FC Liverpool, az AS Roma, az AC Milan, a Galatasaray és a Bajnokok Ligája-győztes FC Porto - vívtak bemutató mérkőzéseket.

A 11 találkozóra átlagban 39 814 néző látogatott ki mérkőzésenként, amely messze elmarad a tavalyi év hasonló sorozatáétól. Az akkori nyolc összecsapás átlaga ugyanis 52 821 látogató volt.