Társoldalunk:

Az MTK kezdte a legsimábban a bajnokságot

2004.08.07. 22:38

Arany Ászok Liga, 1. forduló:
MTK Budapest - Matáv Sopron 3-0 (1-0)
Hungária körút, 1500 néző
vezette: Megyebíró 
MTK: Végh - Balogh, Lambulic, Juhász, Füzi (Pollák, 26.) - Bori, Jezdimirovic, Halmai, Kanta Sz. (Rednic, 83.) - Illés (Czvitkovics, 77.), Kanta J.
Sopron: Molnár - Földvári, Bagoly, Szekeres, Hanák (Bárányos, 46.) - Sira (Sifter, 46.), Lazic, Fehér, Balaskó (Pintér, 71.), Szabó - Tóth
gól: Kanta J. (25.), Balogh (68.), Czvitkovics (83.) sárga lap: Kanta Sz. (54.) illetve Sira (7.), Bagoly (56.), Sifter (67.)

25. perc: Kanta József 21 m-es szabadrúgásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). 

68. perc: A hazaiak íveltek be szögletet a bal oldalról, s a rövid sarok felé érkező labdát Balogh 6 m-ről a kapu közepébe fejelte (2-0).

83. perc: Az Illés helyére beállt Czvitkovic egy remek indítás után egyedül törhetett kapura, s a kifutó Molnár felett a hálóba lőtte a labdát (3-0). 

Óvatosan kezdték a találkozót a csapatok, így többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A hazaiak kissé váratlan gólja után megélénkült a mérkőzés, s mindkét oldalon adódtak helyzetek, ám az eredmény a szünetig már nem változott. 

A fordulást követően többet birtokolták a labdát a vendégek, de csak ritkán jutottak el Végh kapujáig, gólt pedig ismét az MTK szerzett. A hazai együttes a második találatával eldöntötte a három pont sorsát, majd a hajrában fölényessé tette sikerét, és megérdemelten győzött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK