Társoldalunk:

Az MTK kezdte a legsimábban a bajnokságot

2004.08.07. 22:38

Arany Ászok Liga, 1. forduló:
Budapest Honvéd - Debreceni VSC MegaForce 1-2 (1-1)
Bozsik-stadion, 3500 néző
vezette: Solymosi
Honvéd: Silhavy - Bábik, Vámosi, Budovinszky, Takács (Csobánki, 79.) - Dobos (Mészáros, 75.), Vadócz, Vén, Horky - Drobnjak, Kozarek (Bojtor, 61.)
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Hegedűs, Szatmári - Dombi (Komlósi, 64.), Sándor, Kiss (Bernáth 85.), Halmosi - Bogdanovic (Leonardo, 68.), Sitku
gól: Vadócz (3.), illetve Bogdanovic (7.), Halmosi (53.)
sárga lap: Budovinszky (33.), illetve Sándor (22.), Bernáth (91.)

3. perc: Vadócz szerzett labdát a debreceni térfél közepén. A fiatal középpályás egy csel után megindult a kapu felé, majd a 16-os előterében Vénnel kényszerítőzött, és a visszakapott labdát 14 m-ről a bal felső sarokba bombázta (1-0).

7. perc: Sándor cselezgetett a hazai kaputól 20 m-re, majd egy jó ütemű átadással Dombit ugratta ki a 16-os szélén, aki okosan a hosszúsarokra ívelte át a labdát, amit az érkező Bogdanovic 6 m-ről a kapus kezei alatt a kapu közepébe fejelt (1-1).

53. perc: Nikolov csavart a jobb oldalról a kispesti 16-os előterébe, a védők felett elszálló labdát Halmosi kezelte le az 5-ös sarkán, és jobbal a hosszú sarokba passzolt (1-2). 

Kisebb botránnyal indult a találkozó, amikor a helyszínre érkezett Lothar Matthäs szövetségi kapitány és Hrutka János, a nemzeti csapat menedzsere. A hazai szurkolók nem bocsátották meg a korábbi válogatott védőnek, hogy nyáron feljelentette volt klubját, ezért körülbelül száz dühös néző indult el felé, és csak a biztonsági szolgálat emberei, valamint a lelátóra érkező rendőrök tudták megfékezni a megvadult drukkereket. 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a két csapat szinte védekezés nélkül esett egymásnak, amelynek a kispestiek örülhettek jobban, hiszen Vadócz révén megszerezték a vezetést. A debreceniek ekkor nagyobb fokozatra kapcsoltak, és alig négy perc elteltével kiegyenlítettek. A folytatásban csupán néhány kemény belépő jelentett izgalmat, majd a debreceniek átvették az irányítást, de csak helyzetekig jutottak el.  

A második játékrész elején is a debreceniek játszottak jobban, de tíz perc elteltével a kispestiek vették át a kezdeményezést és egészen a mérkőzés végéig folyamatos nyomás alatt tartották ellenfelük kapuját. Még a hosszabbításban is adódtak izgalmas pillanatok, a hazaiaknak azonban nem sikerült megszerezniük a döntetlent érő találatot.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK