Társoldalunk:

Nehezen verte a Diósgyőrt a Fradi

2004.08.14. 22:46

Arany Ászok Liga, 2. forduló:
Ferencváros - Diósgyőri BFC 2-1 (1-0)
Üllői út, 5907 néző, V: Sápi
Ferencváros: Szűcs - Balog, Lipcsei (Botis 78.), Gyepes - Vukmir, Rósa D., Kapic, Tőzsér - Bajevszki (Sasu 60.), Vagner (Zavadszky 89.), Penksa
Diósgyőr: Takács - Horváth T., Máté, Hornyák, Virág - Belényesi (Katona 70.), Müller, Vitelki (Papp a szünetben), Mogyoródi (Hompoth 75.) - Tisza, Sipeki
gól: Vagner (31.), Tőzsér (81.), illetve Tisza (73.)
sárga lap: Sasu (83.), illetve Vitelki (26.)

31. perc: Gyepes beadása után a diósgyőri védők nem tudtak felszabadítani, így a labda az ötösön Vagner elé került, és a cseh csatár ballal a kapu jobb oldalába helyezett (1-0).

73. perc: A ferencvárosi 16-oson belül pattogott a labda, a gyorsan eszmélő Tisza csapott le rá, majd két gyors csel után 7 m-ről Szűcs lábai között a kapu közepébe lőtt (1-1).

81. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros a 16-os vonaláról. Tőzsér állt a labda mögé, és a rendkívül rosszul helyezkedő Takács helyére, a jobb felső sarokba bombázott (2-1).

A címvédő Ferencváros az első perctől kezdve kapuja elé szegezte a diósgyőrieket, akikkel gyakran megesett, hogy szinte egész csapatuk a 16-oson belül védekezett. Csak idő kérdése volt, hogy a hazaiak mikor törik fel a vendégek gyenge hátsó alakzatát, akik többször is óriási hibákat követtek el.

A 2. félidőben tovább nőtt a fővárosiak mezőnyfölénye, de helyzeteiket vagy elpuskázták, vagy a játékvezető kétes ítéletei miatt nem tudták gólra váltani. A Diósgyőr találata szinte a semmiből érkezett, és ez némileg megzavarta a hazaiakat, akik végül komoly erőfeszítések árán tudták megszerezni a győzelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK