Vágólapra másolva!
A Honvéd hároméves szerződést kötött Bognár Györggyel, és a kispestiek új vezetőedzője szerint két éven belül ütőképes csapatot lehet kialakítani a Bozsik-stadionban. Az egykori válogatott futballistával a Honvéd bajnoki és UEFA-kupa reményeiről is beszélgettünk kispesti bemutatkozását követően.

- Élvonalbeli edzőként a Fradi 5-2-es legyőzésével mutatkozott be az MTK-nál. Mennyiben különbözik a jelenlegi Honvéd és az akkori MTK játékoskerete és stílusa? - kérdeztük Bognárt.
- Annyiban feltétlenül más a helyzet, hogy az az MTK úgymond játékosabb csapat volt, míg a mostani Honvédban sok a tehetséges fiatal, akiknek még rutint kell szerezniük a sikerekhez. A futball azonban egyszerű, egyben nagyszerű játék, ami mindenhol sok futásra és sok gondolkodásra épül, ezáltal hiszem, hogy sikerül jó csapatot kialakítani Kispesten, ha nem így gondolnám, el sem vállaltam volna a felkérést.

- Mennyit gondolkodott az ajánlaton, elvégre nemrégen azt mondta, a jövőben nem igazán akar szerepet vállalni a profi futballban?
- Valóban nem is akartam, ám hiába szerettem volna a BVSC-nél kizárólag az utánpótlással foglalkozni, különböző, rajtam kívül álló okok miatt ez nem sikerült. Ráadásul van három gyerekem, akiket el kell tartanom, no meg a Honvéd patinás klub, az invitálásukat megtiszteltetésnek vettem.

- A ZTE elleni bajnokin és a lengyel Amica Wronki elleni UEFA-kupa visszavágón mennyi esélyt lát a sikerre?
- A zalaiak ellen feltétlenül meg kell kezdenünk a pontgyűjtést, és meg is kezdjük. A lengyelek ellen ugyancsak van esélyünk a továbbjutásra, hiszen elvileg az egygólos hátrány behozható. Igaz, ehhez szükséges, hogy ne kapjunk gólt, ebben az esetben sikerülhet a továbblépés, ami nagyszerű eredmény lenne, mivel a lengyel futball köztudottan erős. Előbb azonban a ZTE elleni bajnokira koncentrálunk, majd jöhet az UEFA-kupa-fellépés, idővel pedig egy ütőképes Honvéd kialakítása.

Bánki József

A bajnoki rajton gerincsérülése miatt korán le kellett cserélni Füzi Ákost, aki egy hét kihagyás után újra edzhetett, és a hét végi Pápa elleni mérkőzésen újra pályára léphet.

- Mennyire bízott a gyors felépülésben?
- Eleinte megijedtem, mivel a diagnózis szerint két csigolyám összecsúszott, s úgy tűnt, hosszadalmas felépülés vár rám. Az első napokban mozdulatlanságra voltam ítélve, aztán a gyógytornával szerencsére sikerült teljesen kikúrálni a sérülésemet, s hétfőtől a legnagyobb megnyugvásomra, fájdalom nélkül százszázalékos edzésmunkát végezhettem.

- Ezek szerint önnek igazán jól jött az Újpest ellen elhalasztott bajnoki?
- Valóban, talán egyedül nekem kedvezett a halasztás, hiszen a csapat lendületben volt, így Újpestre sem utaztunk volna esélytelenül. Persze azért remélem, hogy a jó rajt lendülete kitart az őszi idényben, bár tudjuk, nagyon kemény meccsek várnak még ránk.

- Milyen lett az új csapat, és milyen jövő vár a jelenlegi MTK-ra?
- A Sopron elleni jó játéktól és a győzelemtől nem szabad elájulnunk, ugyanakkor hiszem, hogy ez a csapat nagyon szép jövő előtt áll. Mi több, bátran kijelenthetem, hogy nálunk játszanak a közvetlen utánpótlás leghetségesebb futballistái. A bajnoki rajton például Balogh Béla és Kanta József is remekül játszott, sőt, gólt is szerzett, ami azért is fontos, mert így a fiatalok minél előbb önbizalmat szerezhetnek. Csak ismételhetem, hogy nehéz szezon vár ránk, mivel Garami József új csapatot épít, ám abban is biztos vagyok, hogy az MTK szurkolói, a tehetséges labdarúgók bíztató bemutatkozása alapján, szép jövőben reménykedhetnek.

Bánki József

Az MTK kezdte legsimábban a bajnokságot/sport/magyarfoci/20040807azmtk.html?pIdx=1