Társoldalunk:

Bognár György: Hétvégén megkezdjük a pontgyűjtést

2004.08.19. 16:38

A Honvéd hároméves szerződést kötött Bognár Györggyel, és a kispestiek új vezetőedzője szerint két éven belül ütőképes csapatot lehet kialakítani a Bozsik-stadionban. Az egykori válogatott futballistával a Honvéd bajnoki és UEFA-kupa reményeiről is beszélgettünk kispesti bemutatkozását követően.

- Élvonalbeli edzőként a Fradi 5-2-es legyőzésével mutatkozott be az MTK-nál. Mennyiben különbözik a jelenlegi Honvéd és az akkori MTK játékoskerete és stílusa? - kérdeztük Bognárt.
- Annyiban feltétlenül más a helyzet, hogy az az MTK úgymond játékosabb csapat volt, míg a mostani Honvédban sok a tehetséges fiatal, akiknek még rutint kell szerezniük a sikerekhez. A futball azonban egyszerű, egyben nagyszerű játék, ami mindenhol sok futásra és sok gondolkodásra épül, ezáltal hiszem, hogy sikerül jó csapatot kialakítani Kispesten, ha nem így gondolnám, el sem vállaltam volna a felkérést.

- Mennyit gondolkodott az ajánlaton, elvégre nemrégen azt mondta, a jövőben nem igazán akar szerepet vállalni a profi futballban?
- Valóban nem is akartam, ám hiába szerettem volna a BVSC-nél kizárólag az utánpótlással foglalkozni, különböző, rajtam kívül álló okok miatt ez nem sikerült. Ráadásul van három gyerekem, akiket el kell tartanom, no meg a Honvéd patinás klub, az invitálásukat megtiszteltetésnek vettem.

- A ZTE elleni bajnokin és a lengyel Amica Wronki elleni UEFA-kupa visszavágón mennyi esélyt lát a sikerre?
- A zalaiak ellen feltétlenül meg kell kezdenünk a pontgyűjtést, és meg is kezdjük. A lengyelek ellen ugyancsak van esélyünk a továbbjutásra, hiszen elvileg az egygólos hátrány behozható. Igaz, ehhez szükséges, hogy ne kapjunk gólt, ebben az esetben sikerülhet a továbblépés, ami nagyszerű eredmény lenne, mivel a lengyel futball köztudottan erős. Előbb azonban a ZTE elleni bajnokira koncentrálunk, majd jöhet az UEFA-kupa-fellépés, idővel pedig egy ütőképes Honvéd kialakítása.

Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK