Társoldalunk:

Fehérváron is győzött a Fradi

2004.08.21. 19:51

Arany Ászok Liga, 3. forduló:
Budapest Honvéd - ZTE FC 3-3 (2-2)
Bozsik-stadion, 2000 néző
vezette: Hanacsek
Budapest Honvéd: Oraze - Bábik (Mészáros 80.), Stamenic, Vámosi, Takács - Dancs, Horky, Vadócz, Vén - Kozarek (Csobánki 75.), Herczeg (Bojtor 86.)
ZTE: Varga - Kocsárdi, Csóka, Sebők V., Szamosi - Nagy L., Kaj (Babati 89.), Balog (Ljubojevic 56.) - Koplárovics, Sebők J. (Gyánó 68.), Waltner
gól: Herczeg (28.), Vén (30.), Vadócz (61.), illetve Koplárovics (5.), Waltner (35.), Nagy L. (73.)
sárga lap: Takács (62.), Vámosi (75.), illetve Sebők V. (83.)

5. perc: Egy remek kényszerítő után Sebők J. látványosan sarokkal ugratta ki Nagy Lajost a jobb oldalon, aki rendkívül önzetlenül a középen álló Koplárovics elé passzolt. A fiatal támadó ballal 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0-1).

28. perc: Egy ártatlannak látszó szituációban Sebők V. óriásit hibázott, ugyanis rálépett a labdára - majd hasra esett -, ezzel nagy helyzetbe hozta Vént. A kispesti középpályás néhány métert vezette a labdát, majd a jobb oldalon felfutó Herczeg elé passzolt, aki 10 m-ről a kapu bal oldalába lőtt (1-1).

30. perc: Herczeg jobb oldali beívelése után Kozarek fejelte tovább a labdát, amely így az ötös előtt helyezkedő Vénhez került, s az irányító a kapu közepébe bombázott (2-1).

35. perc: Sebők J. bal oldali szöglete után a kispesti kapus nem jött ki, így Waltner 2 m-ről a kapu jobb oldalába fejelhetett (2-2).

61. perc: Dancs remekül tört be a 16-oson belülre, majd a jobb oldalról nagyszerűen tálalt a középen érkező Vadócz elé, aki 10 m-ről a kapu bal oldalába passzolt (3-2).

73. perc: Waltner a bal oldalon lefutotta Vámosit, majd a 16-oson belülre érve Nagy Lajoshoz passzolt, aki egy csellel becsapta Oraze kapust, majd ballal a hálóba lőtt (3-3).

Gyenge iramban kezdődött a találkozó, de a zalaegerszegiek egy szép akció végén mégis megszerezték a vezetést. Ezt követően a kispestiek megpróbáltak támadni, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak. A félidő második részében Sebők V. két kapitális hibája kellett ahhoz, hogy a hazaiak fordítsanak, ám egy a korábbi válogatott védőhöz hasonló bakiból egyenlített a vendégcsapat.

A 2. félidőre felpörögtek a csapatok, de igazi helyzet csak egy-egy egyéni hiba után alakult ki. A kispestiek megpróbálták kapujukhoz szegezni ellenfelüket, de ennek csak az lett az eredménye, hogy hátul nagyon kinyíltak és az zalaegerszegiek több kontratámadást is vezethettek. Összességében mindkét csapat elégedett lehet az egy-egy ponttal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK