Társoldalunk:

Fehérváron is győzött a Fradi

2004.08.21. 19:51

Arany Ászok Liga, 3. forduló:
Előre FC Békéscsaba - Vasas 3-0 (1-0)
Békéscsaba, 2500 néző
vezette: Sápi
Békéscsaba: Simunic - Schindler, Vilotic, Rubint (Udvari, 40.), Funk - Balog Zs., Simon (Grúz, 58.), Vasiljevic - Miculescu, Lázok (Potemkin a szünetben), Ursz
Vasas: Posza - Molnár Z., Győri, Plókai, Tóth A. - Schultz, Rada (Szanyó 71.), Rósa H., Gaál - Da Silva (Bardi, 60.), Ferenczi
gól: Funk (22.), Ursz (69.), Miculescu (90.)
sárga lap: Funk (24.), Vasiljevic (33.), illetve Molnár Z. (52.)

7. perc: Balogh Zsolt beadása Miculescu előtt landolt, akinek 7 m-ről beadott lövését Posza vetődve kiütötte.

22. perc: Egy bal oldali szögletet követően Miculescu gurított Funk elé, aki 11 m-ről a bal felső sarokba lőtt (1-0).

39. perc: Egy Vasas-támadás végén Schultz éles szögből, jobbról kapura emelt, a labda átszállt Simonic előtt, de a gólvonal előtt álló Vilotic a mezőnybe vágta a labdát.

51. perc: Gaál beadását Rada közelről kapura fejelte, de Simonic nagy bravúrral hárított.

69. perc: Potemkin 15 m-ről a jobb kapufát találta telibe, de a visszapattanó labdát Ursz közelről a kapuba fejelte (2-0).

90. perc: Miculescu lopakodott fel, majd 16 m-ről a kapu bal oldalába talált (3-0).

A gól után az egyre erősödő villámlás közepette az áram nagy része elment, mert csak néhány reflektor maradt égve a pályán, ezért a játékvezető megállította a játékot. Öt perc várakozás után a vihar miatt bevezényelt minden játékost Sápi bíró az öltözőbe, nem sokkal később pedig végleg kihunytak a fények a Kórház utcai stadionban. A szurkolók azonban nem adták fel, a fedett lelátóra áramlottak, és várták a folytatást.

Jól tették, mert 28 perc után megjelent a két csapat a pályán, miközben ismét kigyúltak a fények, és folytatódott a játék. Ezután azonban a csúszós pályán inkább már csak vagdalkozás és durvaság volt jellemző a találkozóra.

A szervezettebben játszó és többet támadó Békéscsaba a nagy lelkesedéssel küzdő Funk révén megérdemelten szerezte meg a vezetést az első játékrészben, bár az újonc az utolsó tíz percben mindent elkövetett az egyenlítés érdekében.

Összességében a szünettel tarkított mérkőzésen a pontosabban játszó Békéscsaba megérdemelten győzött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK