Vágólapra másolva!
Az olimpiai tornán már a legjobb négy között járnak a csapatok, és az elődöntősök közül három gárda is képviselteti magát álomcsapatunkban. Rajtuk kívül elsősorban a francia és az angol bajnokságban jó teljesítményt nyújtó focisták kerültek be a tizenegybe, de a holland pontvadászatban szereplő Mark van Bommel is ott van a gárdában.
Ivan Pelizzoli (Olaszország): A talján gárda alaposan megszenvedett a továbbjutásért az olimpián, de végül bejutott a legjobb négy közé, a negyeddöntőben Mali ellen hosszabbításban diadalmaskodva. A mérkőzés hőse az olaszok kapusa, Pelizzoli volt, aki az első játékrészben egymaga tartotta a lelket a csapatban, még tizenegyest is védett.
Moritz Volz (német, Fulham FC): A londoniak a Premier League második fordulójában megszerezték első győzelmüket a szezonban, és bár a Bolton elleni diadal főhőse a két gólt szerző Andy Cole volt, a jobbhátvéd Volz is pazarul futballozott. Alapfeladata mellett a támadásokhoz is gyakran felzárkózott, kapáslövését pedig a vendégek kapusa csak nagy bravúrral tudta védeni.Hilton (svájci, RC Lens): A Lens gárdája szokatlanul jól kezdte a Ligue 1 küzdelmeit, hiszen három fordulót követően a csapat még mindig veretlennek mondhatja magát, ráadásul még gólt sem kapott. A védelem tehát remekel, és ebben nagy része van a nyáron igazolt középhátvédnek, a brazil Hiltonnak, aki a legutóbbi találkozón az Istres ellen ráadásul gólt is szerzett.Jean-Pascal Mignot (francia, AJ Auxerre): Guy Roux együttese a nyáron két klasszis középhátvédet veszített el Jean-Alain Boumsong és Philippe Mexes személyében, de a klub remekül pótolta őket. A múlt héten a cseh René Bolf remekelt a védelemben, most pedig a saját nevelésű Mignot, aki győztes gólt ért el a Sochaux ellen.Leandro (brazil, Goiás): A maratoni hosszúságú brazil pontvadászatban a múlt héten is két fordulót bonyolítottak le, és a Goiás csapata mindkét találkozóját megnyerte, amivel fel is jött az ötödik helyre. A csapat balhátvédje, Leandro mind a Cruzeiro, mind pedig a Ponte Preta ellen betalált.
Mark van Bommel (holland, PSV Eindhoven): Fehér Csabának nincsen könnyű dolga az eindhovenieknél, hiszen azt a Van Bommelt kellene kiszorítania, aki remek formában van. A középpályás a hétközi válogatott meccsen is gólt szerzett a svédek ellen, majd a hét végi bajnokin az AZ Alkmaar legyőzéséből is góllal vette ki a részét.Thomas Gravesen (dán, Everton FC): Az Everton szurkolói nagyon féltették csapatukat a szezon előtt, ám a liverpooli gárda a második fordulóban idegenben tudott nyerni a Crysal Palace ellen. A meccs hőse a dán középpályás, Gravesen volt, aki a tőle megszokott csupa szív játék mellett (amit egyébként a hétközi, Lengyelország elleni válogatottság meccsen is bemutatott) még két gólt is szerzett.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösök csapatkapitánya pazarul kezdte a szezont, és nagy szerepe van abban, hogy a liverpooli gárda első hazai bajnokiján nyerni tudott. Gerrard ráadásul nem csak a Manchester City elleni találkozón remekelt, hanem a hét közben, az Ukrajna elleni válogatott meccsen is.José Antonio Reyes (spanyol, Arsenal FC): Az Ágyúsok egy egészen elképesztő mérkőzésen nyertek a hét végén a Middlesrbough ellen, és ezzel beállították a Nottingham angliai veretlenségi rekordját, Reyes pedig csapata egyik legjobbja volt a találkozón: gólt szerzett, gólpasszt adott, és ellenállhatatlanul játszott. Akárcsak a hét közi, Venezuela elleni válogatott meccsen, ahol a szünetben állt be.
Carlos Tévez (Argentína): Az argentin együttes továbbra is menetel az olimpián, a gauchók úgy jutottak be a legjobb négy közé, hogy még gólt sem kaptak. A Costa Rica elleni negyeddöntőben aratott 4-0-s győzelemből a torna legnagyobb sztárja, Tévez három találattal vette ki a részét, és összességében véve már hat gólnál jár.Fredi Bareiro (Paraguay): A paraguayiak is jól szerepelnek Athénban, ők is bejutottak a legjobb négy közé, és némileg váratlanul nem a védelmük, hanem a támadó részlegük remekel. Különösen Bareirónak megy a játék, a Libertad futballista az utolsó csoportmeccsen az olaszok ellen győztes gólt ért el, majd a Korea elleni negyeddöntőben kétszer is eredményes volt.