Vágólapra másolva!
Cesare Prandelli váratlan távozása után a megüresedett római kispadra két jelölt is akadt. Olasz források úgy tudják, a legnagyobb esélye a német Rudi Völlernek van arra, hogy átvegye az AS Roma irányítását, de a kalapban ott van még a Portótól kiebrudalt Luigi Del Neri neve is.

Felesége betegsége miatt a héten lemondott az AS Roma labdarúgócsapatának alig pát hete kinevezett trénere, Cesare Prandelli, akinek utódlásáról már megkezdődtek a tárgyalások és a pletykák is.

"Mélységesen sajnáljuk, Prandellit és szomorúak vagyunk, de jelezzük: előtte mindig nyitva áll a klub ajtaja" - nyilatkozta a klub honlapján Franco Baldini sportigazgató, aki megerősítette, minél előbb dönteni akarnak a pótlásról, s a szabadpiac legjobbját szeretnék leigazolni.

Az olasz sportsajtó vezérhajója, a Gazzetta dello Sport úgy tudja, a legnagyobb esélyes az a Rudi Völler lehet, aki az Európa-bajnokság után mondott le a német válogatott éléről.

"Egykori klubom, a Leverkusen is megkeresett, legyek sportigazgató. Azt kell eldöntenem, menedzsmentben szeretnék inkább dolgozni, vagy hiányzik a kispad" - nyilatkozta Völler a lapnak. A szakember szerződtetését erősítheti az a tény, hogy Völler kötődik a fővárosi klubhoz, ugyanis 1987 és 1991 között az AS Romát erősítette még játékosként.

A másik lehetséges jelölt az egykori Chievo-mester, Luigi Del Neri, akit a közelmúltban menesztett a BL-győztes FC Porto csapata.