Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán egygólos győzelmet aratott az MTK felett a labdarúgó Arany Ászok Liga 4. fordulójában, így az örökrangadót követően már csak a címvédő rendelkezik hibátlan mérleggel. A hétközben nemzetközi kupasikert arató Újpest a Szusza-stadionban játszott gólgazdag döntetlent a Nyíregyházával, míg a Honvéd 2-0-s sikerrel tartotta otthon a három pontot a Békéscsaba ellen.

Arany Ászok Liga, 4. forduló:
Ferencváros - MTK Budapest 2-1 (1-0)
Üllői út, 4000 néző
vezette: Szabó Zs.
Ferencváros: Szűcs - Botis, Balog Z., Kapic (Zováth, 60.), Vukmir - Kiss, Rósa D., Zavadszky (Tőzsér, 54.), Huszti - Bajevski (Penksa, 81.), Vagner
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Füzi, Halmai (Horváth, 22.), Jezdimirovic, Bori - Kanta J. (Illés, 68.), Silva (Czvitkovics, a szünetben)
gól: Vagner (12.), Rósa D. (76.), illetve Füzi (61.)
sárga lap: Rósa D. (21.), illetve Kanta (30.), Balogh B. (35.), Jezdimirovic (43.), Füzi (70.), Pollák (72.)

12. perc: Kapic jobb oldali beadását középen a kapu előterében Bajevski továbbperdítette, majd Vagner 5 méterről a kapuba fejelte a labdát (1-0).

61. perc: Füzi indította a bal oldalon Czvitkovicsot, aki két lépés után laposan visszapasszolt csapattársához. A középpályás 15 méteres lapos lövése Szűcsről kipattant, de Füzi reagált a leggyorsabban, és 8 méterről már nem hibázott (1-1).

76. perc: nem tudtak felszabadítani az MTK védői, így előbb Tőzsér lőhetett 18 méterről, de a labda a védőkről Huszti elé vágódott, aki átívelt a jobb oldalra, ahol Rósa senkitől sem zavartatva 6 méterről fejelhetett a kapuba (2-1).

Kicsi vállalkozó kedv jellemezte az első félidőt, a Ferencváros mezőnyfölénybe került és egyetlen nagyobb helyzetét gólra váltotta.

A második félidőben az MTK is bátrabban játszott, így élvezetesebb lett a mérkőzés. A vendégek egy szép támadás végén az egyenlítő gólt is megszerezték, s ezt követően valóban izgalmas csata alakult ki. A győzelmet végül egy védelmi megingásnak köszönhetően szerezte meg a Ferencváros.

Garami József, az MTK mestere: "Nagyon örültem, és különösen jól esett, hogy Lipcsei Péter adta át nekem az aranyérmet, hiszen szép két évet töltöttünk el együtt a Ferencvárosnál. A mostani mérkőzésen sajnos fiataljaink bátortalanul kezdtek, s az első félidőben jogosan vezetett a Ferencváros. Szünet után sikerült rendezni a sorainkat, egyenlítettünk is, s bár sokan eskü alatt vallották, hogy lesről esett a Fradi győztes gólja, ezt az esetet, valamint a Kantával szemben elkövetett tizenhatoson belüli szabálytalanságot még vissza kell néznem videóról. A jövőben a legfontosabb, hogy kiküszöböljük fiatal játékosaink hibáit, a vasárnapihoz hasonló rangadókon pedig határozottabban kell futballozniuk."

László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője: "Minden elismerést megérdemelnek a játékosok, hiszen hetek óta szerda szombat ritmusban kell pályára lépniük, ami azért meglehetősen megterhelő, mégis sikerült megnyernünk az MTK elleni rangadót. Nagyszerű teljesítménynek tartom, hogy továbbra is százszázalékosak vagyunk a bajnokságban, ám nem tagadom, az MTK elleni sikert azonnal elcserélném a prágai győzelmünkre. Hétfőtől a válogatott horvátországi selejtezőjére koncentrálunk, s akik nem kerettagok, azok számára talán jól is jön a kéthetes bajnoki szünet."