Társoldalunk:

MTK-veréssel feledtette Prágát a Fradi

2004.08.29. 14:01

Arany Ászok Liga, 4. forduló:
Újpest FC - Nyíregyháza 3-3 (1-1)
Szusza Ferenc stadion, 4500 néző
vezette: Arany T.
Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási (Nagy G., 75.), Juhár, Gaál - Simek, Erős (Rajczi, 60.), Farkas, Tóth N. - Polonkai (Feczesin, a szünetben), Bükszegi
Nyíregyháza: Németh V. - Lakatos, Szatke, Hegedűs, Princeton - Turóczi, Laskai, Némedi, Bánka (Tóth Sz., 90.) - Csillag (Márton, 77.), Rob (Nikolic, 71.)
gól: Farkas (20.), Feczesin (47.), Juhár (87.), illetve Csillag (23.), Rob (59.), Márton (84.)

20. perc: egy jobb oldali beadást követően a nyíregyházi védők röviden szabadítottak fel, és az ötösön kialakult kavarodásból Farkas a léc alá lőtte a labdát (1-0).

23. perc: Csillag vette le a balról beívelt labdát az Újpest 16-osán belül és 13 méterről a vetődő Vlaszák mellett a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

47. perc: a szünetben beállt Feczesin, jobbról, 15 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (2-1).

59. perc: Rob lépett ki a tétovázó újpesti védők között és 11 méterről a bal alsó sarokba gurított (2-2).

66. perc: Simeket választotta el Princeton a labdától gyanús körülmények között a 16-oson belül, de Arany játékvezető továbbot intett és Rajczi 6 méterről az üres kapu helyett a kapufát találta el.

84. perc: a figyelmetlen újpesti védők között Márton vette át a labdát és 16 méterről nagy erővel lőtt a léc alá (2-3).

87. perc: Simek jobb oldali beadását a rövidoldalon érkező Juhár 6 méterről fejjel csúsztatta a jobb alsó sarokba (3-3).

Jó iramú első félidőt játszott a két csapat, de a számtalan átadási hiba, a pontatlanság a színvonal rovására ment.

A második játékrészben szinte rá sem lehetett ismerni a csapatokra, mind az Újpest, mind a Nyíregyháza nyílt sisakkal küzdött, látszott, hogy mindkét oldalon a három pont megszerzése a cél. Ennek leginkább a közönség örülhetett, mert rendkívül jó iramú futballt, sok gólt, látványos helyzeteket láthatott. A hajrában úgy tűnt, hogy az újonc Nyíregyháza bombameglepetést okoz, de a lelkes hazaiak végül megmentettek egy pontot.

- Mennyire lepte meg a Nyíregyháza bátor támadójátéka? - kérdeztük Mészölyt Gézát, az Újpest edzőjét
- Meglehetősen, hiszen legutóbb a Vasas elleni bajnokin láttam a nyírségi csapatot, és akkor leginkább a védekezésre összpontosítottak. Ellenünk viszont felszabadultan futballoztak, igaz, ehhez kellett a mi gyenge védekezésünk is.

- A Servette elleni hét közi kupameccs fizikailag sokat kivett a csapatából?
- Nyilván ez is érződött a teljesítményünkön, ám semmiképpen sem szabad ezzel takaróznunk az elszalasztott győzelem miatt. Egyszerűen fel kell vennünk a szerda szombat ritmust, és ehhez adottak is a fizikális alapok. A Nyíregyháza ellen tehát inkább a koncentrálással volt gondunk.

- Mi az, amivel elégedett lehetett a vasárnapi fellépés után?
- Annak mindenképpen örültem, hogy a csapat az utolsó pillanatig küzdött, a hajrában hátránynál sem adta fel senki a küzdelmet.

- Örül a kéthetes bajnoki szünetnek?
- Igen, mert nekünk kifejezetten jól jön a Vasas elleni meccs előtt, hogy sokat gyakorolhatunk. Vitathatatlan, hogy többünknek érzelmileg is sokat jelent a Vasas elleni következő bajnoki, hiszen rajtam kívül Juhár Tamás, Polonkai Attila, Erős Károly, Tóth Norbert is több-kevesebb időt eltöltött Angyalföldön.

MTI/[origo] - Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK