Társoldalunk:

Gera átmentené Zágrábba a csapat formáját

2004.09.01. 19:01

Gyorsan megkedvelték a West Bromwich Albion szurkolói Gera Zoltánt, aki belőtte első találatát a Premier League-ben, azaz a birminghami klub hívei megismerkedhettek az immáron exferencvárosi futballista sajátos gólörömével, a szaltóval is. A magyar válogatott csapatkapitánya a zágrábi, Horvátország elleni vb-selejtező előtt kijelentette: bízik a jó rajtban.

"A legutóbbi kilenc válogatott mérkőzésen úgy érzem, fokozatosan egyre jobban játszottunk, ráadásul több tehetséges fiatal is beépült a csapatba, gondolok itt elsősorban Huszti Szabolcsra és Juhász Rolandra. A németországi és skóciai győzelmünk mindannyiunknak önbizalmat adott, s remélem, ezt a formát átmentjük a vb-selejtezőkre is" - mondta Gera Zoltán, aki egyébként Lothar Matthäus tanácsára igazolt Angliába.

"Tudjuk, hogy a horvátok egyénileg jól képzett játékosok, nem véletlenül szerepelnek neves európai klubokban, ám a jelenlegi magyar válogatott igen egységes, ezért bízom a zágrábi sikerben. Természetesen a felhőtlen örömöt egy esetleges győzelem okozná, de minimum egy pontot el kell hoznunk a horvát fővárosból. Egyébként hihetetlenül jó érzés volt hazajönni a válogatotthoz, remek a hangulat, kifejezetten baráti a légkör, s számomra továbbra is óriási megtiszteltetés, hogy csapatkapitányként hallgathatom a himnuszt a pálya közepén."

Angliai beilleszkedéséről Gera a következőket nyilatkozta: "Az edzőm azt mondta, hogy akkor szeretne végigjátszatni a bajnoki meccseken, ha fizikálisan utolérem magam, meg miután jól megtanulom az angol nyelvet. A jelek szerint egyre jobban megy nekem az angol, hiszen eddig minden meccsen játszottam, a Tottenham ellen pedig néhány perc híján már végig a pályán voltam."

Polonkai Attila, az Újpest FC támadója combsérüléssel bajlódott, s ezért kedden délelőtt elhagyta az edzőtábort. Szabics Imre és Torghelle Sándor játéka szintén kérdéses: a VfB Stuttgart csatárának lába némileg jobb állapotban van, a Crystal Palace támadója viszont valószínűleg csak az Izland elleni vb-selejtezőn lesz bevethető.

Sérülése miatt szintén nem tarthat a válogatottal Zágrábba Szűcs Lajos, a Ferencváros kapusa. A hálóőr hétfőn egy kisebb vállproblémával érkezett meg a nemzeti csapat edzőtáborába, amire a szerdai edzésen rásérült, ezért kikerült a keretből. Az MLSZ tájékoztatása szerint Lothar Mattha:us szövetségi kapitány nem hív be új játékost Szűcs helyére, így 21-es kerettel vág neki a horvátországi útnak.

Csütörtök délelőtt 10 órától ismét a Vízművek pályán tréningezik a csapat, majd a pénteki elutazást követően, Zágrábban a Maksimir-stadionban vezényel edzést este a kapitány.

A keret:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)
védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Gyepes Gábor (Ferencváros), Stark Péter (Győri ETO), Tóth András (Budapesti Vasas), Szélesi Zoltán (Energie Cottbus), Lőw Zsolt (Energie Cottbus)
középpályások: Bodnár László (Roda JC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Molnár Balázs (Ankaraspor), Huszti Szabolcs (Ferencváros), Leandro (Ferencváros), Rósa Dénes (Ferencváros), Simek Péter (Újpest)
csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Kovács Péter (Viking Stavanger), Tököli Attila (1. FC Köln).

Bánki József

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK