Társoldalunk:

Szűcs után Tököli is megsérült

2004.09.02. 13:36

A Horvát Labdarúgó Szövetség közvetlenül az IBUSZ-nak küldte el a magyar szurkolóknak szánt háromezer jegyet, amit szerdáig vásárolhattak meg a honi drukkerek. Idehaza aztán mintegy 1600 belépő talált gazdára, a többit visszaküldték Zágrábba, ahol a magyar szurkolók számára vendégpénztárt nyitnak a megmaradt tikettek megvásárlására.

Sokan nem tudták, hogy csak szerdáig lehet Magyarországon megvásárolni a vendégszurkolóknak a szombati Horvátország elleni zágrábi vb-selejtező jegyeit, hiszen még csütörtökön is rengetegen érdeklődtek, ám hiába, mert a megállapodás alapján az IBUSZ-nak vissza kellett küldenie a megmaradt belépőket.

"Irodáinkban több mint 1400 jegyet adtunk el, míg a Magyar Labdarúgó Szövetség, ha jól tudom, közel kétszáz belépőre tartott igényt, a többit pedig Zágrábban vásárolhatják meg a magyar szurkolók. A Maksimir-stadionnál ugyanis kinyit a vendégpénztár, s ott a kiutazó magyar drukkerek megvásárolhatják a megmaradt, mintegy 1400 jegyet" - mondta Balogh Csaba, az IBUSZ Oktogonnál lévő központi jegyirodájának ügyintézője.

Idehaza egységesen 3000 forintért árulták a vb-selejtező jegyeit, ám Zágrábban nem valószínű, hogy a Maksimir-stadion pénztáraiban elfogadják a magyar fizetőeszközt, vagyis az útnak induló drukkerek jobb, ha eurót is visznek magukkal, vagy a határnál váltanak minimum 90 kunát, mivel a tikett horvát pénzegységben ennyibe kerül majd. Aki pedig autóval utazik a Budapesttől 350 kilométerre lévő Zágrábba, további 36 kuna autópályadíjjal számolhat a horvátországi szakaszon.

Bánki József

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK