Társoldalunk:

Félbeszakadt a spanyol-skót barátságos meccs

2004.09.04. 14:19

Az Albán Labdarúgó Szövetség mesés jutalomban részesíti a válogatott tagjait, amennyiben legyőzik az Európa-bajnok görög együttest, vagy pontot szereznek ellene a szombati világbajnoki selejtezőn.

A tiranai találkozón a hazai játékosok azzal a tudattal léphetnek pályára, hogy ha sikerül az óriási bravúr, s nyertesként hagyják el a pályát, úgy 411 ezer eurónak megfelelő albán leken (53,5 millió forinton) osztozhatnak, ami hosszú-hosszú évekre garantálhatná számukra a biztos megélhetést.

A futballisták persze valószínűleg a döntetlennel is boldogok lennének, hiszen abban az esetben is megkapnák az említett összeg felét.

"Ha játékosaim kihozzák magukból a maximumot, akkor a csapat hazai pályán bárkire veszélyes lehet. Persze senki ne lepődjön meg, ha védekező felfogású albán együttest lát majd szombat este" - mondta Hans-Peter Briegel, a válogatott német szövetségi kapitánya.

A hatalmas jutalmat albán üzletemberek, a szövetség és a kormány közösen állná. Albániában a havi átlagkereset mindössze 23 ezer lek (47 ezer forint).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK