Vágólapra másolva!
A válogatott mérkőzések után folytatódnak a topligák, ugyan igazi rangadók nem lesznek, de ígéretes mérkőzésnek tűnik a Bochum-Dortmund Ruhr-vidéki párharc a Bundesligában, Gera Zoltán és a West Bromwich liverpooli vendégjátéka az angol pontvadászatban, és a bajnoki címvédő Valencia bilbaói túrája a spanyoloknál.

Négy mérkőzés után két csapat hibátlan a Premier League-ben, a bajnok Arsenal és a tavalyi ezüstérmes Chelsea. Arsene Wenger fiai a Fulham otthonába látogatnak szombaton, ahonnan tavaly 1-0-ás győzelemmel távoztak. Az is az Ágyúsok malmára hajtja a vizet, hogy a Fulham soha nem kezdte ilyen rosszul a bajnokságot, mindössze négy pont áll a Falusiak neve mellett, akiknél a dán Claus Jensen vádlisérülés miatt nem játszhat, ugyanakkor Malbranque felépült. Az Arsenal soha nem nyitott öt győzelemmel, most erre is jó esély van, amivel tovább folytatódna a piros-fehérek hihetetlen, 44 mérkőzést számláló veretlenségi sorozata.

A Chesea Birminghamben vendégeskedik, Jose Mourinho brigádja a Villa Parkból próbálja elhozni a három pontot. Az Aston Villa szurkolók számára a legjobb hír, hogy visszatér térdsérülése után a kolumbiai gólvadász Angel, Carlton Cole viszont nem léphet pályára, mivel épp a londoniaktól érkezett kölcsönbe. A Kékek tavaly a bajnokságban és az FA Kupában is elvéreztek a Villa Parkban, ráadásul a hazaiak öt meccs óta veretlenek otthon a Chelsea ellen, amely 76 év óta a legjobb rajtot produkálta.

A botladozó Manchester United (1 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) a harmadik helyezett Boltonhoz készül, nem a legjobb előjelekkel, mivel Gary Neville és Saha a hétközi válogatott találkozón sérült meg, míg O'Shea és Rooney szintén harcképtelen. Az olimpiai bajnok argentin Heinze ellenben bemutatkozhat a Vörös Ördögöknél, és a holland Van Nistelrooy is leülhet a kispadra. A Bolton 1978-ban nyert utoljára hazai pályán a MU ellen, és a Premier League bevezetése óta nem tudta otthon tartani a pontokat, ha a Manchester vizitált nála. A Wanderersnél a walesi középpályás Gary Speed ötszázadik bajnokiján léphet pályára, ha Sam Allardyce bizalmat szavaz neki.

Király Gábor és Torghelle Sándor együttese, a Crystal Palace a Portsmouthszal meccsel, először a Premier League történetében. Előzetesen Torghellének van nagyobb esélye a csapatba kerülésre, bár mivel a válogatottba sem teljesen egészségesen érkezett, így kérdéses, hogy játszatja -e Iain Dowie, főleg, hogy Ventola és Kaviedes révén márkás vetélytársakat kapott a fiatal csatár.

Az Izland elleni vb-selejtezőn pazar formát mutató Gera Zoltán az Anfield Roadon próbál szerencsét a West Bromwich színeiben, ahol 36 éve nyert utoljára az Albion. Az újoncnál szerephez juthat a frissen érkező Contra, Inamoto, Earnshaw hármas, a Liverpoolnál pedig visszatér Cissé és Kewell. A két csapat legutóbbi randevúján 6-0-ra nyert a 'Pool, Michael Owen akkor négy gólt szerzett, tőle most nem kell tartania a WBA védőinek, hiszen az aranylabdás csatár már a Real Madridot erősíti.

Bár Fülöp Márton nincs benne a Tottenham Norwich ellen készülő keretében, azért érdemes megnézni az esélyeket. A White Hart Lane-en egy veretlen és egy nyeretlen gárda csap össze, természetesen a Jacques Santini vezette Spurs a favorit, amely 2004-ben csak egyszer kullogott le lógó orral a hazai gyepről. A Kanárik legutóbbi nyolc mérkőzésükön nem úszták meg gól nélkül, és immáron 12 meccs óta nem győztek a Premier League-ben, utoljára 1995. március 20-án jártak sikerrel.

A további párosítások közül kiemelkedik a Newcastle-Blackburn ütközet, ahol Graeme Souness ezúttal már a Szarkákat dirigálja majd, pedig múlt héten még a Roverst edzette.

[origo]