Vágólapra másolva!
Az NB I ötödik fordulójában elszenvedte első vereségét az FTC, miután 2-1-re kikapott az újonc Kaposvártól. Békéscsabán négy gól született az utolsó tíz percben és a lila-fehérek végül döntetleneztek a Sopronnal. Az MTK magabiztosan verte a Debrecent, a Győr egy góllal bizonyult jobbnak a Honvédnál, a Fehérvár FC-re keresztelt Videoton is győzelemmel ünnepelte a névváltoztatást, a Pápa pedig vendégként hozta el a három pontot Nyíregyházáról.

Arany Ászok Liga, 5. forduló:
NABI Kaposvár - Ferencváros 2-1 (1-0)
Kaposvár, 7000 néző
vezette: Dubraviczky
Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Kovácsevics - Farkas (Nagypál, 80.), Máté, Bank, Andruskó, Tóth B. - Oláh (Jovánczai, 90.), Kardos (Zsolnai, 65.)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Lipcsei, Gyepes - Balogh Z. (Zavadszky, 12.), Kapic, Rósa D., Tőzsér - Sasu (Bajevszki, 52.), Vagner, Leandro (Penksa, 65.)
gól: Tóth B. (45.), Oláh (50.), illetve Rósa D. (59. - 11-esből)
sárga lap: Máté (34.), Finta (65.), Andruskó (85.), illetve Rósa D. (22.), Vagner (39.), Lipcsei (62.), Bajevszki (80.)

3. perc: Vagner ugrott ki a védők között, a 16-oson belül elhúzta a labdát Balajcza kapus mellett, majd kisodródott, és feldobta magát. A játékvezető - helyesen - továbbot intett.

8. perc: Vagner lesen kapott labdát, a játékvezető továbbengedte a játékot, de a támadó 14 méteres lövése elkerülte a kaput.

14. perc: szöglet után Zahorecz 7 m-ről alig fejelt a vendégkapu fölé.

45. perc: a hazaiak negyedik szöglete meghozta a vezető gólt. Kardos sarokrúgása után Tóth B. 5 m-ről fejelt a jobb sarokba (1-0).

50. perc: Kardos szabadrúgása után a kipattanó Oláh elé került, aki 17 m-ről egy nem túl erős lövést eresztett meg. A labda az elalvó Szűcs mellett a bal alsó sarokban kötött ki (2-0).

59. perc: Bajevszki tört be a 16-oson belülre, ahol Zahoreczcel harcolt a labdáért. A fővárosi játékos elesett, a játékvezető pedig meglepetésre büntetőt ítélt. A 11-est Rósa kétszer is értékesítette, ugyanis Dubraviczky bíró ismételtetett. A labda másodjára a kapu jobb sarkába került (2-1).

Érdekes első félidőt láthatott a szép számú közönség. A vendég Ferencváros többször is átjátszotta a hazaiak védelmét, és százszázalékos gólhelyzeteket alakított ki. A folytatásban egyre inkább megnyugodtak a kaposváriak, és némi meglepetésre a 45. percben a vezetést is megszerezték.

A szünet után sokkal bátrabbak játszottak a hazaiak, és az 50. percben sikerült növelni az előnyt. Ezután a vitatható 11-es ismét nyílttá tette a mérkőzést, mert megtört a Kaposvár lendülete. A találkozó záró szakasza ideges hangulatban telt. Lipcseiék az egyenlítő gólért hajtottak, a lelkes hazaiak pedig mindent megmozgattak azért, hogy sikerüljön a bravúr.

Csak hét mérkőzést rendeznek hétvégén/sport/magyarfoci/20040910adiosgyor.html?pIdx=1