Társoldalunk:

A Fradi taktikázik, a Stuttgart számolgat

2004.09.15. 19:36

Szerdán kora délután megérkezett a VfB Stuttgart csapata Budapestre, és este már a Szusza Ferenc-stadionban tartott edzést Matthias Sammer vezetőedző.  A német együttesben három, míg az Újpestben egy sérült és egy eltiltott labdarúgó található a csütörtöki UEFA-kupa-meccs előtt, amelyet egyetlen magyar televíziós csatorna sem közvetít, csupán a német ARD, amelynek szakkommentátora Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Szerdáig négyezer jegyet adtak el az újpesti stadion pénztáraiban, míg Stuttgartból közel ezer szurkoló érkezését jelezték, így könnyen bejöhet az újpesti vezetők várakozása, miszerint tízezer néző előtt kerülhet sor a várva-várt mérkőzésre. Mindez nagyszerű futballhangulatot teremhet, elvégre a magyar válogatott Izland elleni vb-selejtezőjén a hétezres publikum is remek atmoszférát varázsolt a lelátóra.

Az Újpest kiváló formában lévő ifjú csatára, Feczesin Róbert már tűkön ül: "Biztosan sokan szurkolnak majd nekünk csütörtökön este a stadionban, ami egyértelműen feldob bennünket, így aztán nagyon várjuk már a Stuttgart elleni fellépést. Nem mi számítunk a párharc esélyesének, ám éppen az lehet az előnyünk, hogy lelki teher nélkül léphetünk pályára. Remélem, tudok majd segíteni a csapatnak, hiszen vezetőink ezért kértek el az U20-as válogatottól, amely Szlovénia ellen játszott kedden. Nagyszerű érzés lenne egy győzelemmel ünnepé varázsolni a csütörtök estét."

A magyar együttes keretében egyedül Vanczák Vilmos bajlódik sérüléssel, míg Juhár Tamás genfi piros lapja miatti eltiltását tölti, őt Mészöly Géza vezetőedző döntése alapján Nagy Gábor helyettesíti a védelemben. Amelyre különösen nagy teher hárulhat, mivel a svábok Kevin Kuranyi, Szabics Imre és a brazil Cacau személyében három átlagon felüli képességű csatárral is rendelkeznek. A németeknél a svájci csatár, Marco Streller mellett az alapembernek számító portugál védő, Fernando Meira, valamint a horvát Borisz Zivkovic hiányzik majd sérülés miatt.

Bánki József

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK