Vágólapra másolva!
László Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának szakvezetője szerint taktikus és higgadt játékkal jó eredményt érhet el a Ferencváros a csütörtöki, Millwall elleni UEFA-kupa-mérkőzésen. A VfB Stuttgart az idén bevezetett csoportmérkőzések kvalifikációs találkozóján Újpestre látogat, s a német együttesben három, míg az Újpestben egy sérült és egy eltiltott labdarúgó található a találkozó előtt.A Bundesligában szereplő együttesnél kijelentették: számukra nemcsak szakmai, hanem anyagi okokból is fontos a továbbjutást ígérő győzelem a Megyeri úton.

Sérülések miatt László Csaba, az FTC vezetőedzője csak közvetlenül a Millwall elleni UEFA-kupa-mérkőzés előtt jelöli ki a magyar bajnok kezdőcsapatát. A Fradi egyébként háromórás repülőút után szerdán délben megérkezett Londonba, s este a másnapi fellépés helyszínén, a The Den stadionban edzettek Lipcseiék.

Balog Zoltán játéka ugyan kérdéses a Kaposváron összeszedett szemöldöksérülése miatt, a védő azonban mégis elutazott a csapattal Londonba. Budapesten maradt viszont Marius Sasu, a román csatár kisebb sérülését itthon kezelik az orvosok. Bizonytalan továbbá Gyepes Gábor játéka, pedig neki László Csaba főszerepet szánna, mivel az egyik legjobban fejelő magyar labdarúgónak számít, márpedig az angolok a levegőben rendkívül erősek. Éppen ezért a Fradi trénere azt tervezi, hogy négy védővel, köztük a fejjátékban ugyancsak átlagon felüli produkcióra képes Sorin Botisszal küldi pályára együttesét.

A zöld-fehérek vezetőedzője egyébként újfent hangsúlyozta, hogy a magyar bajnokikhoz képest a Milwall ellen kétszer, vagy háromszor annyi ütközésre kell felkészülniük. "A földön és a levegőben egyaránt nagyon agresszívak a Millwall játékosai, ami nyilván szokatlan lesz számunkra, viszont erre készülünk már a sorsolás óta, tehát túl nagy meglepetés nem érhet bennünket. Az erővel szemben okos, taktikus futballra lesz szükségünk, no meg hideg fejekre, mivel a hírek szerint pokoli hangulat vár ránk a Millwall stadionjában" - szögezte le László Csaba.

A várhatóan feszült hangulatú mérkőzésen azért a ferencvárosi játékosoknak vigyázniuk kell majd, és elsősorban Lipcsei, Kapic és Vágner van veszélyben, mivel mindannyian eddig két sárga lapot gyűjtöttek, egy újabb figyelmezetéssel viszont ki kellene hagyniuk az Üllői úti visszavágót. Huszti Szabolcs eleve nem léphetett volna pályára Londonban, mivel neki már "összejött" a három sárga kártya, ráadásul sérült, a Millwall elleni visszavágón azonban feltehetőn számíthat rá a Ferencváros.

A londoni együttesnél egyébként valóban nagyon készülnek a találkozóra, elvégre a Ferencváros ellen a klub történetének első nemzetközi mérkőzésére kerül sor. A Millwall stadionja az angol főváros munkásnegyedében található, szurkolótáborát pedig a szigetország legvehemensebbjei közé sorolják. A The Den pénztárai szerdán már ki sem nyitnak, mivel elővételben már korábban eladták az összes belépőt. A Fradit kétszáz híve kíséri el Londonba, s nekik az angol rendőrség azt tanácsolja, hogy csak csoportosan közlekedjenek a városban, és a stadionba is így érkezzenek meg. A bejáratnál szigorú ellenőrzések lesznek, s még sálakat sem engednek be a lelátókra, mivel a brit biztonságiak tapasztalata alapján korábban ebből is problémák adódtak. A csütörtökön magyar idő szerint 20.45-kor kezdődő mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.

Bánki József

[origo]