Társoldalunk:

Egyelőre folytathatja a Diósgyőr

2004.09.17. 15:49

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége pénteki ülésén úgy döntött, hogy a végleges döntésig a diósgyőri csapat mindenképpen folytathatja szereplését az élvonalbeli bajnokságban, így szombaton pályára léphet a Budapest Honvéd vendégeként.

Az MLSZ testülete egyszersmind azt is megállapította, hogy múlt pénteken Sélley Zoltán licencmenedzser, az Európai Labdarúgó Szövetség magyarországi megbízottja nem dönthetett volna önállóan az együttest működtető Siófok FC Kft. engedélyének visszavonásáról. Ehhez ugyanis figyelembe kellett volna vennie az MLSZ szabályzatát, miszerint a licencadó az MLSZ, amelynek ezt a jogát az elsőfokú (alap)eljárásban a Magyar Labdarúgó Liga gyakorolja.

A másodfokú eljárás ugyanakkor az MLSZ hatásköre, vagyis a liga esetleges nemleges döntése még megfellebbezhető a szövetségnél. Most ez az út következik, de a távirati iroda információi szerint a diósgyőriek már rendelkeznek a végleges licenchez szükséges dokumentumokkal.

Az is kiderült, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség csak a BL-ben vagy az UEFA-kupában szereplő együtteseknél szól bele a licenckérdésbe, más esetben ez a hazai szövetségek belügye.

Ugyanakkor a Magyar Labdarúgó Liga licencadó bizottsága is ülést tartott pénteken, és úgy foglalt állást, hogy a Siófok FC Kft. licencének visszavonása tárgyában fenntartja Sélley Zoltán licencmenedzser szeptember 10-én hozott határozatát.

Egyúttal - a Siófok FC Kft. által korábban benyújtott fellebbezésre, a döntést követően keletkezett iratokra, valamint UEFA szakvéleményre tekintettel - a jogorvoslati eljárás lefolytatása érdekében haladéktalanul megküldi az ügyben keletkezett valamennyi iratot a másodfokú licencadó - vagyis a fellebbviteli - bizottság számára.

Az elsőfokú licencadó bizottság egyébként a Siófok FC Kft. által benyújtott iratokat és dokumentációkat tartalmilag és formailag is a határozatát megalapozónak tartotta, egyúttal azonban jelezte, hogy a klublicenc szabályzat szerint van lehetőség fellebbezni.

(MTI)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK