Társoldalunk:

Az MTK Pécsett, a Vasas Pápán kapott ki

2004.09.18. 20:55

Budapest Honvéd-Diósgyőri BFC 2-1 (2-0)
Bozsik-stadion, 1000 néző
vezette: Makai
Honvéd: Erdélyi - Vámosi, Budovinszky, Mészáros - Bábik (Lázár, 76.), Drobnjak (Kozarek, 76.), Vadócz, Vén - Horky - Csobánki (Dancs, 59.), Herczeg
Diósgyőr: Kövesfalvi - Horváth (Papp, 53.), Hornyák, Máté, Virágh - Mogyorósi, Katona, Vitelki, Mogyoródi (Polyák, 72.) - Tisza, Sipeki (Müller, 83.)
gól: Vámosi (16.), Csobánki (19.), illetve Máté (77.) 
sárga lap: Papp (84.)

16. perc: Vén jobb oldali szögletét a hosszúsaroknál álló Vámosi közelről a kapu közepébe passzolta (1-0). 

19. perc: Vadócz ugratta ki Csobánkit, aki 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0).
    
72. perc: Herczeg ugrott ki a vendégvédők közül, s 10 méterről, óriási helyzetben 2 méterről a keresztléc fölé bombázott.

74. perc: Herczeg másodszor vezette rá a labdát Kövesfalvira, de ezúttal sem szerzett gólt, ugyanis a kimozduló kapusba lőtt.

77. perc: egy jobb oldali diósgyőri szögletet követően Máté 5 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (2-1). 

A hazaiak az első perctől uralták a mezőnyt, így csak az volt a kérdés, mikor szerzik meg a vezetést. Az első találatot rögtön követte a második, így már szünetben megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe a fővárosi gárda. 

A folytatásban a hazaiak már csak az eredmény tartására törekedtek, míg a licenc-problémák miatt az élvonalból egy hétre kizárt vendégek nem veszélyeztették Erdélyi kapuját. A diósgyőriek a hajrá kezdetén váratlanul szépítettek, ez feltüzelte őket, de egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK